K1 i Boks

Joshua bivšem treneru poručio da ga ništa nije naučio, ovaj mu uzvratio: ‘Kamp za Usyka je bio sprdnja, smijao sam se‘

Anthony Joshua i Robert Garcia

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Hrvatski teškaš Marko Milun je u jednom od intervjua ispričao podosta sličnu priču

Bivši prvak u teškoj kategoriji, Anthony Joshua, u posljednjih je nekoliko nastupa učestalo mijenjao trenera. Roberta Garciju je doveo prije revanša s Usykom, no ni to mu nije pomoglo da porazi fenomenalnog Ukrajinca i u svoje vlasništvo vrati pojaseve. Joshua je neki dan okrivio Garciju da ga ništa nije naučio, no ni ovaj njemu nije ostao dužan.

Joshua je nakon drugog poraza od Usyka raskinuo suradnju s njim, te tvrdi kako mu Garcia ništa nije pomogao. Garcia je neki dan rekao kako mu je kamp ionako bio ‘‘sprdnja‘‘ i kako se cijelo vrijeme smijao onome što je gledao:

‘‘Ne zanima me što govori. Netko mi je to pročitao, ali za mene je to boks. Kada si borac, nekada stvari idu dobro a nekada ne, ali prvog koga s uvijek krivi je trener. Reći ću vam jednu stvar. Kada sam prvi put došao u London na kamp, tu je bilo puno stvari koje su oni radili, bilo je puno ljudi uključenih kojima sam se ja smijao. Imam sve mailove gdje sam od menadžmenta tražio da odmah prekinemo suradnju. To nije moj stil‘‘, rekao je Garcia za Little Giant Boxing.

‘‘Kako je to sve išlo, tko je sve bio uključen, kako se pripremao za tu borbu… Sve sam to gledao i smijao se. Tražio sam da me puste da idem kući jer nisam želio biti dio toga, ali uvjerili su me da ostanem. Sve sam vidio prvi tjedan‘‘, dodao je.

Sjetimo se samo riječi Marka Miluna koji je bio u kampu kod Joshue. Rekao je da mu prvo par sati netko veže tenisice, onda isto toliko bandaže i rukavice, te da je trening na neki način u drugom planu. Garcia je očito potvrdio te riječi, tako da porazi od Usyka i nisu toliko čudni kada se sve to uzme u obzir.

Linker
01. svibanj 2024 16:26