K1 i Boks

Joshua i dalje na čekanju: ‘Želimo Usyka, ali ostavit ćemo pojas ne bude li dobra ponuda‘

Pulev vs. Joshua
 ANDREW COULDRIDGE/AFP/Profimedia
Eddie Hearn je u procesu rješavanja najbolje opcije za idući meč Anthonyja Joshue

Očito je kako je veliki zaokret u teškoj kategoriji svjetskog profesionalnog boksa puno teže pao Anthonyju Joshui i njegovom timu. Samo par dana nakon arbitraže čiji je ishod sve iznenadio, dogovoren je meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera za 24. srpnja, dok je Joshua ostao u nezavidnoj poziciji, bez sigurnog idućeg koraka.

Najvažnije je kako se on namjerava boriti, što je činjenica na koju je odmah reagirao WBO te naredio meč protiv njihovog prvog izazivača, Oleksandra Usyka. Kako je to opcija u kojoj Joshua brani sva tri svoja pojasa, ista se sviđa britanskom boksaču i njegovom timu, no to ne znači da će se meč dogovoriti. Postoje tu još neki faktori oko kojih se strane moraju složiti.

"U pregovorima susrećemo svašta. Tako smo i sada imali situaciju gdje je WBO odmah uletio i rekao nam protiv koga se moramo boriti. Kod nečega takvog, u jednom trenutku odlučiš ih pitati zašto nam se ne bi dozvolilo disati i odraditi svoje stvari na svoj način. No, Joshua želi biti apsolutni prvak i zbog toga provjeravamo sve opcije. Najizgledniji scenarij je borba protiv Usyka. Ali, ponuda mora imati smisla. Ako bude tako, ta borba će se dogoditi, no trenutno vam ne mogu ništa garantirati. Samo ću vam nešto reći. AJ i ja baš nismo osobe kojima upravljačka tijela mogu diktirati poteze. Tako da trenutno nema garancije meča", rekao je Joshuin promotor Eddie Hearn u razgovoru za Boxing Social.

Već je poznato kako će WBO Joshui oduzeti pojas ako ne dogovori meč protiv Usyka, ali Hearn kaže da neće biti podložni takvim ucjenama realno najmanje od četiri elitne organizacije te je to razlog zbog čega meč još nije potvrđen.

"Što nas trenutno veže uz pojas, obećanja, snovi? Joshua respektira svoje pojaseve i želi im iskazati čast, kao što to radi posljednje četiri godine te je zbog toga to najizgledniji scenarij. Preostala imena, Ruiz, Ortiz i Whyte, su i dalje u igri. Mi ćemo napraviti ono što je najbolje za Joshuu i nikoga drugog. Blizu smo dogovora i imam nekoliko spremnih borbi. U prvom planu razgovaram s Usykovim promotorom Alexom Krassyukom i to nam je prioritet. I borba koja će se najvjerojatnije dogoditi. No, kao što sam rekao, ponuda mora biti prava. Ako to znači da pojas mora otići, neka ode. U idealnom svijetu ćemo ga zadržati", zaključio je.

Što se tiče termina Joshuinog nastupa, kolovoz je i dalje u planu.

Linker
25. travanj 2024 17:03