K1 i Boks

(VIDEO) Najjači čovjek na svijetu u svom novom meču po prvi put završio na podu

Simon Vallily vs. Hafthor Bjornsson
 screenshot (YouTube)
U Dubaiju je još jednom boksačke rukavice navukao Hafthor ‘The Mountain‘ Björnsson

Jedan od najuspješnijih te svakako najpopularniji natjecatelj u povijesti "World Strongest Man" natjecanja, Hafthor Bjornsson, još jednom je ušao u ring. Čovjek poznat i pod nadimkom "Planina", zbog toga što je u "Igri prijestolja" odradio lik Gregora Cleganea, ozbiljno se posvetiti boksu i Dubai je ugostio još jedan njegov ekshibicijski meč na četiri runde.

Protiv sebe je imao kvalitetnog britanskog teškaša Simona Vallilyja, a u četiri runde meča imalo se što vidjeti. Hafthor je sve pokretniji, razlog čega je svakako sve manji broj kilograma, a pokazao je i dobro snalaženje nakon što ga je protivnik udarcem poslao na pod. Iako se na trenutak moglo pomisliti kako je tu kraj meča, ustao se i vratio te nastavio s otvorenom akcijom. Također, kondicija je kroz sve četiri runde bila je vrlo dobra te je Bjornsson konstantno držao ruku na bradi i dobar gard. Naravno, neke rupe se vide, no glavno je bilo srediti formu i pokazati se u meču uz svojevrsni pritisak.

Za "Thora" je ionako ovo prije svega bio posljednji ispit pred boksački susret s još jednim bivšim osvajačem "World Strongest Man" natjecanja, Eddiejem Hallom. Britanac Hall nije se toliko posvetio pripremi za meč poput Islanđanina, pa će vjerojatno u startu biti autsajder, no to ne znači da on ne trenira.

"Eddie Hall, nadam se da treniraš do maksimuma jer dolazim po tebe i nokautirat ću te. Ideš na pod. Respektiram se kao sportaša i znam da se naporno pripremaš, ali završit ću te", poručio je Bjornsson, koji se jednostavno zaljubio u boks:

"Posvetio sam svoje vrijeme i život ovom sportu. Treniram tri puta dnevno i imam veliko poštovanje prema boksu jer svaki dan shvaćam koliko je taj sport zapravo težak."

Najbolje trenutke ovog meča pogledajte OVDJE.

Linker
13. travanj 2024 04:25