K1 i Boks

Joshua nakon pobjede prognozirao okršaj Usyka i Furyja: ‘Obojica su na vrhu, ali dvaput sam osjetio što on može u ringu‘

Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Na meč između Usyka i Furyja nećemo dugo čekati, a vjerujemo kako će i Joshua i Hrgović iz prvih redova pratiti ovaj povijesni okršaj za apsolutnog prvaka

Anthony Joshua sinoć je maestralno porazio Otta Wallina prekidom, te je mnoge vratio u dane kada je vladao teškom kategorijom. Njegov prepoznatljivi stil, razorna moć udarca i želja za borbom krasili su bivšeg prvaka Joshuu u sinoćnjem nastupu u Rijadu, a 2023. je zaključio trećom pobjedom unutar iste kalendarske godine. Dvije od toga je ostvario prekidom, tako da možemo reći da se Joshua vratio.

Eddie Hearn je sinoć još u ringu rekao kako je naš Filip Hrgović sljedeći, odnosno meč za titulu. Naravno, prvo treba pričekati da se odvije priča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, a upravo je taj meč Joshua prognozirao odmah sinoć nakon pobjede nad Wallinom.

‘‘Nastojat ću biti ovdje. Inače ne idem na puno borbi, ali Saudijci uistinu naprave odličan show, a ovo je još legendarna borba, tako da ću pokušati biti tu sa svojim timom. Mislim da će to biti jako, jako dobra borba. Da budem iskren, naginjem ka Usyku. Ali tko zna? Obojica su na vrhu. Obojici želim najbolje. Nadam se da će imati dobre kampove‘‘, rekao je Joshua u ringu pa nastavio:

‘‘Ja sam se borio protiv Usyka, mislim da je on fenomenalan borac i ima odličan tim oko sebe. Dobri ste onoliko koliko vam je dobar tim. Nakon što sam bio u ringu s njim i nakon što sam ga proučio, proučavam ga i dalje, mislim da je on taj koji će izvući pobjedu. Iskusio sam što on može u ringu i to dvaput. On je elita‘‘.

Na meč između Usyka i Furyja nećemo dugo čekati, a vjerujemo kako će i Joshua i Hrgović iz prvih redova pratiti ovaj povijesni okršaj za apsolutnog prvaka. Nakon toga, nadamo se borbi između Filipa Hrgovića i Anthonyja Joshue.

Linker
26. travanj 2024 10:50