K1 i Boks

Joshua o kritikama što nije nokautirao Franklina: ‘Mike Tyson je išao na 12 rundi, zašto ne bih i ja?‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Hearn je još prije meča s Franklinom govorio kako Joshui treba dobar nastup i finiš, ali do ovog drugog ipak nije došao

Proteklog se vikenda Anthony Joshua vratio na pobjedničke staze nakon dva poraza od Usyka u posljednje dvije godine. Rutinski je, a po nekima i dosadno, odlukom sudaca svladao Jermainea Franklina. Ono što je bitno jest da je pobjeda upisana, no neki ipak nisu zadovoljni viđenim.

Brojni fanovi, ali i kolege boksači su Joshuu iskritizirali zbog neuvjerljivog nastupa protiv Franklina. Očekivali su završnicu, no Joshua to nije ponudio nego je taktički savršeno neutralizirao protivnika. Izgleda da ga kritike ipak smetaju te je na njih ponovno odgovorio:

‘‘Stari Joshua, ako pogledamo unatrag prema borbi protiv Klitschka, bi išao po njegovu glavu. To je jedini razlog zašto je Wladimir preživio do jedanaeste runde, bio sam umoran. Onda sam protiv Puleva također bio blizu da ga završim, bacio sam preko 200 udaraca u rundi ali je tip preživio. Tako da sam odlučio vratiti se svom boksu i biti pametan‘‘, rekao je Joshua na press konferenciji.

‘‘Ovo je borba, ne zavaravajmo se. Ovo je sport gdje morate nekoga ugasiti, ali da vam budem iskren, i Mike Tyson je išao na 12 rundi protiv ljudi kao što su Pinklon Thomas i mislim Tony Tubbs. Što onda ima loše u tome da i ja odem na 12 rundi, razumijete me?‘‘, dodao je.

Eddie Hearn je još prije meča protiv Franklina rekao da dosta toga ovisi o Joshuinom nastupu proteklog vikenda. Iako je pobijedio, vjerojatno se i on sam nadao kako će doći do nekog spektakularnog nokauta. Bez obzira na to što je dobio sudačkom odlukom, fanovi su u Areni odmah krenuli vikati da žele gledati Joshuu i Furyja. O tome će se više govoriti narednih mjeseci.

Linker
02. svibanj 2024 10:54