K1 i Boks

Napokon ćemo gledati boksački meč koji godinama iščekujemo? Terence Crawford uskoro na ispitu karijere

Terence Crawford

 Ed Zurga/Getty images/Profimedia
Relevantni izvor otkrio je da ćemo uskoro dobiti službenu potvrdu ovog meča

Prava je šteta što smo barem zasad ostali bez ogromnog boksačkog meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, ali boks ima još pregršt vrhunskih mečeva za ponuditi, a čini se da ćemo ove godine dobiti jedan od najiščekivanijih.

Terence Crawford (39-0, 30 KO) protiv Errola Spencea Jr.-a (28-0, 22 KO) borba je kojoj se svaki boksački fan silno nada proteklih nekoliko godina, ali predstavnici dvojice boksača nikako se nisu uspijevali dogovoriti. Prema navodima popularnog ‘‘The Ring‘‘ magazina, ovaj spektakularni boksački meč gledat ćemo ove godine i to vjerojatno 17. lipnja (šesti mjesec). Službena potvrda trebala bi doći 22. travnja (četvrti mjesec) tijekom meča između Gervonte Davisa i Ryana Garcije.

Obistine li se tvrdnje ovog pouzdanog izvora, napokon ćemo saznati tko je kralj velter kategorije (-147 lbs). Errol Spence u svom vlasništvu drži WBC, WBA i IBF-ov pojas prvaka, dok je WBO titula dugi niz godina kod Terenca Crawforda.

Crawford je boksač koji na brojnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama zauzima prvo mjesto, između ostalog i na ESPN-ovoj. Mnogi ga vide kao najboljeg boksača svijeta, a iza sebe ima niz velikih pobjeda protiv boksača kao što su Shawn Porter, Kell Brook, Amir Khan itd., ali Errol Spence bio bi najzvučnije ime u njegovom rezimeu.

33-godišnji Spence također se može pohvaliti nizom velikih pobjeda. Kell Brook i Shawn Porter nalaze se i u njegovom rezimeu pobjeda, a tu su još i boksači poput Dannyja Garcije, Mikeyja Garcije, Yordenisa Ugasa itd. Prema ESPN-u, Spence zauzima četvrto mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Sve u svemu, ovo je boksački meč za koji su se mnogi počeli pribojavati da se nikada neće dogoditi i da će dvojica elitnih boksača izaći iz svog ‘‘primea‘‘ prije nego dobiju priliku obračunati se. Nadajmo se da ‘‘Ring‘‘ ima točne informacije i da nas u šestom mjesecu čeka prava boksačka poslastica.

Ako kojim slučajem niste upoznati s vještinama ove dvojice boksača, prilažemo dva videa koji vam donekle mogu dočarati o kakvim se boksačkim velemajstorima radi.

Linker
14. travanj 2024 22:57