K1 i Boks

Joshua opleo po Furyju: ‘Svi kažu da je najbolji ikad, ali napravio bih mu isto što i Ngannou‘

Anthony Joshua 

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Joshua i dalje smatra da ta izvedba protiv ‘Predatora‘ pokazuje zašto Fury nije najbolji

Anthony Joshua sljedeći tjedan će se suočiti s Francisom Ngannouom u velikom okršaju, ali to nije spriječilo "AJ-a" da uzvrati udarac na tvrdnje da je Tyson Fury najbolji teškaš generacije. Bivši teškaški prvak u boksu bori se protiv bivšeg teškaškog prvaka u MMA-u (UFC), Ngannoua, u borbi koja je zakazana za 8. ožujka u Rijadu.

Njih dvojica nedavno su imali sučeljavanje na DAZN-u gdje je Britanac upitan je li bio iznenađen Ngannouovom izvedbom protiv Furyja u listopadu prošle godine. Gorostasni Kamerunac postigao je nokdaun u trećoj rundi, ali je izgubio borbu na bodove. Ipak, Joshua i dalje smatra da ta izvedba pokazuje zašto Fury nije najbolji.

"Istražujem Ngannoua. Gledao sam Furyja kako boksa više puta. Svi kažu da je najbolji ikad, ali napravio bih mu isto što i Ngannou. Tako da uopće nisam iznenađen. Što se tiče Ngannouovog stila i tog tko je Fury, to je samo boksački meč. Bravo za obojicu, pružili su zabavnu borbu. Ipak, to je prošlost. Takav je boks i sada idemo naprijed", kazao je Joshua.

Fury će imati priliku dokazati svoju vrijednost kada će se 18. svibnja suprotstaviti Oleksandru Usyku za ujedinjenje teškaških pojaseva i krunidbu apsolutnog prvaka. Ako Joshua prođe kroz Ngannoua, mogao bi biti na putu da se suoči s pobjednikom meča Fury-Usyk, cementirajući svoje ime u povijesnim knjigama.

Linker
27. travanj 2024 08:12