K1 i Boks

Joshua se pita: Sprema li Wilder veliki plan?

Deontay Wilder
 John Gurzinski / AFP
"Želim čuti njegovo objašnjenje. Zašto se neće boriti, što se dogodilo u onom meču i zašto je izgubio?"

Što se događa s Deontayem Wilderom? Bivši teškaški prvak svijeta povukao se i izjave daje na kapaljku, a nakon gubitka titule je izgleda ostao i bez prilike da istu pokuša već ove godine vratiti u svoje vlasništvo.

Iako je 'Brončanim bombarder' odavno aktivirao ugovornu klauzulu koja mu jamči treći meč s Tysonom Furyjem, 'Kralj Cigana' i njegov tim nedavno su poručilii kako su Wilder i njegovi zastupnici previše odugovlačili s dogovorom. Samim time, Fury se izgleda okreće novom protivniku, a potom i borbi za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji.

Paralelno s njihovom pričom, odvija se i ona aktualnog WBA, WBO, IBF i IBO prvaka Anthonyja Joshue. 'AJ' se sprema za obranu svojih pojaseva, a 12. prosinca će sa suprotne strane imati izazivača Kubrata Puleva.

I Joshuu se dugo vremena povezivalo s Wilderom, a kada je upitan o situaciji u kojoj se nalazi njegov nesuđeni suparnik, britanski je nokauter pokazao suosjećanje.

British heavyweight boxing challenger Anthony Joshua arrives for a press conference in the Saudi capital Riyadh on December 2, 2019, ahead of the upcoming
Fayez Nureldine / AFP
Anthony Joshua

"Ne znam i ne mogu govoriti u tuđe ime. Ali po mom skromnom mišljenju, stvari se nakon poraza mijenjaju. Povučete se sa strane... Svijet je okrutno mjesto. On ili priprema neki veliki plan - nalazi se u laboratoriju i s onim naočalama kakve nose znanstvenici proučava svaki Furyjev potez, ili sjedi na rubu jezera s glavom među rukama i misli si: 'Što se to događa?' U jednoj ste minuti na vrhu svijeta, a u idućoj više niste. No, takva je ova igra koju igramo", izjavio je Joshua u razgovoru sa Sky Sportsom.

Nakon što je u veljači zaustavljen prekidom u sedmoj rundi, nekoliko se isprika pojavljivalo za Wilderov poraz. Od preteškog kostima u kojem se prošetao do ringa, do priče o Furyjevim rukavicama...

"Zanimljivo se pitati zašto još nije progovorio? Ali kada progovori, onda ćemo znati. Ne želim nagađati zašto sada šuti, ali ne mogu dočekati da čujem njegovo objašnjenje za to što se neće boriti krajem ove godine. Što se dogodilo u onom meču i zašto je izgubio? Je li to bio kostim, jesu li to bile rukavice? Bilo bi dobro čuti objašnjenje. Nadam se da će se vratiti jer on je sjajan dodatak teškoj kategoriji. Kao i kod Dilliana Whytea, volio bih saznati kako je pronašao snagu da ustane", zaključio je 'AJ'.

Linker
24. travanj 2024 18:09