K1 i Boks

Joshuin trener otkriva gdje se meč prelomio: ‘Joshua je bio mentalno poražen nakon desete runde‘

Anthony Joshua

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Robert Garcia detaljno je analizirao gdje je njegov boksač zakazao u velikoj borbi

Nakon što je u devetom mjesecu prošle godine izgubio od Oleksandra Usyka, Anthony Joshua odlučio se napraviti određene preinake u svojim pripremama i timom koji ga okružuje. Trenera Roberta McCrackena zamijenio je Robert Garcia, no ishod je na koncu bio isti.

Joshua je proteklog vikenda odradio revanš s Usykom, a ukrajinski boksač ponovno je slavio. Mora se priznati kako je Joshua ipak izgleda nešto bolje negu u prvoj rundi, ali i dalje nedovoljno dobro. Možda jednostavno nije stvar do samog tima, nego i do Joshuinog pristupa koji kao da je pod određenom kočnicom i unatoč činjenici da gubi na bodove, svejedno ne pušta kočnicu i ne kreće na sve ili ništa.

Za razliku od Joshue, Usyk je prezentirao kako reagirati u takvim situacijama. Jako dobru devetu rundu odradio je britanski teškaš i kad se činilo da će preuzeti kontrolu u završnim rundama, Usyk je napravio iskorak u desetoj rundi i odradio je najbolje tri minute u cijeloj borbi.

TIme je Usyk ekspresno vratio borbu ‘‘na svoj mlin‘‘, a Robert Garcia smatra kako je ta runda bila zapravo i presudna.

‘‘Joshua je bio mentalno poražen od desete ili jedanaeste runde. Deseta runda bila je velika za Usyka. To je promijenilo cijelu borbu, a mentalno smo bili poraženi. Nakon toga smo se oslanjali na jedan dobar udarac ili nešto takvo, jer Anthony je snažan udarac i jednim udarcem može promijeniti tijek borbe. To je ono čemu smo se nadali, jer AJ je bio izdominiran u tom dijelu borbe.‘‘ započeo je Garcia za portal Izquierdazo, a zatim je nastavio s analizom.

‘‘Borba je tekla dobro za nas, ali deseta runda sve je promijenila. Posljednje tri runde bile su one koje su promijenile borbu. U devetoj rundi bili smo blizu pobjede, možda čak i nokautom. Nakon devete runde pobjeđivali smo i na sudačkim karticama, ali sve je odlučeno u posljednjim rundama. Usyk je odličan borac, nevjerojatnog srca i on zna kako završiti jako, kao što to prvaci rade. Mislim da je Usyk u ovom meču bio mentalno snažniji. Nakon što je bio blizu da bude nokautiran, on se vratio još jači. Njegova volja da pokaže svojim državljanima da ne može izgubiti uspjela ga je vratiti u meč. Htio je poslati poruku svojoj državi. On je velika inspiracija za Ukrajince. Mi smo pokušali motivirati Anthonyja. Nismo mu davali instrukcije kako da dođe do pobjede, jer morali smo ga nekako motivirati, ali to nije funkcioniralo. Mislim da je Anthonyjev um nešto slabiji od Usykovog, jer umjesto da je završio snažno, njegov um i iscrpljenost igrali su igrice s njim.‘‘, detaljno je pojasnio ovaj poznati boksački trener.

Joshui se možda neće svidjeti ovakvi komentari trenera koji je nedavno počeo surađivati s njim, ali upravo ovakvi treneri su i potrebni britanskoj zvijezdi. Netko mu mora reći kako stoje stvari, a na Joshui je da to prihvati i poradi na tome, jer Robert Garcia izrekao je činjenice koje su svi uočili.

Devetu i desetu rundu meča između Joshue i Usyka možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
29. travanj 2024 10:25