K1 i Boks

Junior dos Santos promijenio ploču; Prije par mjeseci omalovažavao je Ngannoua, sada ga hvali

Francis Ngannou vs. Junior dos Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije oduševljen je Francisovim izdanjem u meču protiv Tysona Furyja

‘‘Ngannou ima jako puno snage u rukama, ali s velikim rukavicama će biti teško. Istina je da ipak ima jako snažan udarac. Ima fizičku snagu i moć nokauta, tako da je za takvu osobu svašta moguće. Ne vidim ga da će boksati tehnički, bacat će ruke okolo. Ngannou nije boksač, kad god se bori, samo maše rukama. Doduše, to je opasno jer ne znate odakle će udarac doći.‘‘

Ovo su riječi koje je Junior dos Santos izrekao u devetom mjesecu protekle godine tijekom intervjua za Fight Hype. JDS je tada najavljivao meč između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, a Francisu nije davao gotovo nikakve šanse za pobjedu.

Svi znamo kako se meč na kraju odvio. Ngannou je fantastično parirao Furyju, odradio je svih deset rundi, uspio je poslati Furyja u nokdaun, a borbu je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Mnogi fanovi smatraju da je Ngannou zaslužio čak i pobjedu, ali Furyjeva ruka ipak je podignuta na kraju tog meča.

Ngannoua u trećem mjesecu čeka borba s Anthonyjem Joshuom. Francis je sjajnom borbom protiv Furyja otvorio dodatna vrata u svijetu boksa i pružaju mu se prilike u mečevima protiv same ‘‘kreme‘‘ teške kategorije. Nakon Francisovog izdanja protiv Furyja, Junior dos Santos promijenio je mišljenje i sada u hvalospjevima priča o Ngannouu.

‘‘Jako sam sretan zbog Ngannoua. Svi boksači uvijek govori da im MMA borci ne mogu parirati kad su u pitanju udaračke vještine. Francis Ngannou se borio s jednim od najvećih teškaša u povijesti boksa, s boksačem koji nikada nije poražen, a svejedno je uspio odraditi onakav meč. Bio sam tamo i bilo je nevjerojatno gledati sve to. Bio je to dobar primjer onoga što mi MMA borci možemo učiniti.‘‘, rekao je JDS.

Ngannou i JDS imaju određenu zajedničku povijest. 2019. godine našli su se na suprotnim stranama UFC-ovog kaveza, a nokautom u prvoj rundi slavio je Ngannou. Teško se JDS nosio s tim porazom jer je Ngannoua uvijek smatrao tehnički inferiornijim borcem, ali ‘‘Predator‘‘ je trebao samo 71 sekundu za poraziti JDS-a. Brazilac se i dalje nada revanšu, ali u boksačkom ringu.

‘‘To bi bilo sjajno! Mislim da taj meč ne bi bio dobar samo za mene, nego i za njega također.‘‘, rekao je JDS za TMZ i potvrdio je kako je otvoren za takav meč.

S obzirom na trenutnu situaciju, Ngannou će teško vidjeti nekakav interes za odrađivanjem tog meča. Francisu se konstantno otvaraju prilike za odraditi mečeve s najboljim teškašima svijeta, a pritom zarađuje i ogromne svote novca. Junior dos Santos kao protivnik ne može mu ponuditi ništa od toga.

Linker
27. travanj 2024 07:32