K1 i Boks

Koja petorica su trenutno najbolji teškaši na svijetu? Eddie Hearn podijelio je svoj popis

Eddie Hearn i Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poznati britanski boksački promotor zamoljen je da podijeli svoje mišljenje o tome tko spada u pet najboljih teške kategorije

Teška kategorija u boksu je vrlo uzbudljiva u posljednje vrijeme, a poznati promotor i čelnik Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, surađuje s nekim od najvećih talenata te divizije.

U svibnju smo svjedočili prvom meču za apsolutnog teškaškog prvaka u posljednjih 25 godina kada su Tyson Fury i Oleksandr Usyk odmjerili snage u ringu. Usyk je izašao kao pobjednik u tom dvoboju, a dvojac će ponovno ući u ring u prosincu.

U međuvremenu, Anthony Joshua se ponovno našao u igri pošto je ostvario četiri pobjede nakon dva poraza od Usyka.

Pred rekordnim brojem gledatelja na Wembleyu krajem ovog mjeseca, suočit će se sa sunarodnjakom Danielom Duboisom. ‘‘DDD‘‘ je zaustavio Filipa Hrgovića i Jarrella Millera u svoja posljednja dva meča i sada će pokušati obraniti IBF naslov koji je dobio nakon što je Usyk odustao od njega prije svoje revanš borbe s Furyjem.

Govoreći za BoxNation, Hearn je zamoljen da podijeli svoje mišljenje o tome koja su trenutno pet najbolja teškaša na svijetu.

‘‘AJ - očito, Usyk, Fury, Parker i Bakole, iako bi Bakole mogao pobijediti Parkera‘‘, rekao je Hearn.

Zatim je imenovao borbu koju bi volio vidjeti između dva trenutno vrlo zanimljiva borca u kategoriji.

‘‘Objavio sam na Twitteru, Bakole-Zhang. Volim to, dva apsolutna diva. Mislim da Bakole pobjeđuje.‘‘

Bakole dolazi s velikom pobjedom protiv vrlo hvaljenog američkog izazivača Jareda Andersona u kolovozu, dok je Zhang nokautirao Joea Joycea dvaput, a zatim izgubio na bodove od Parkera te nokautirao Deontaya Wildera u svoja posljednja četiri meča.

Zhang je podijelio kako će aktivirati ugovornu klauzulu za revanš s Parkerom, tako da se za sada Hearnove (a i naše) želje neće ostvariti.

Što vi mislite o Hearnovih pet najboljih? Čini se kako nije baš bio objektivan kada je postavio Joshuu na prvo mjesto.

Linker
14. rujan 2024 07:53