K1 i Boks

Zhilei Zhang: ‘Nakon moje borbe s Hrgovićem, uvijek mi svi govore isto‘

Zhang Zhilei

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
‘‘Big Bang‘‘ Zhang rekao je da će aktivirati ugovorno pravo koje mu osigurava revanš protiv novozelandskog boksača

Zhilei Zhang imao je neke od najboljih teškaških mečeva u posljednje dvije godine.

Olimpijski srebrni medaljaš zaustavio je Joea Joycea dvaput u 2023. godini, a zatim je u ožujku ove godine stupio u ring s Josephom Parkerom. Unatoč tome što je Parker bio na podu dvaput, ‘‘Big Bang‘‘ je izgubio na bodove.

Nakon toga je u velikom stilu nokautirao bivšeg svjetskog prvaka Deontaya Wildera. Od tada, Zhang je neprekidno izazivan od strane afričkog teškaša Martina Bakolea, koji je, nakon nokaut pobjede nad Jaredom Andersonom, izjavio da je on ‘najizbjegavaniji borac na planetu’.

U razgovoru za Box Nation, Zhang je potvrdio da će, umjesto borbe s Bakoleom, aktivirati klauzulu za revanš s Parkerom.

"Parker je uvijek bio na vrhu mog popisa. Imamo ugovor i ja poštujem ugovor. Moje je ugovorno pravo dobiti revanš i to je ono čemu se nadam... Ciljam na nokaut. Nakon prvog meča, ljudi imaju različita mišljenja. Neki misle da sam pobijedio, drugi da je on pobijedio. Ali sam puno naučio iz tog meča i pobrinut ću se da se to ne ponovi."

Kada je specifično upitan o Bakoleovoj prognozi da će ga nokautirati jer je ‘‘prestar‘‘, Zhang je rekao da radije razgovara u ringu.

"Nakon Bakoleove pobjede – i mislim da je to bila lijepa pobjeda protiv Jareda Andersona – stalno me izaziva. Kaže da će me nokautirati u pet rundi, a zatim se to promijenilo na osam rundi... Kada se bore protiv mene, uvijek gledaju na moju dob i misle da sam prestar, da će me moći pobijediti, da će me odvući u duboke vode. Uvijek svi govore isto nakon moje borbe s Hrgovićem, ali čim uđu u ring sa mnom, stvari postaju drugačije. Vjerujem da govorimo kroz šake, a ne kroz riječi."

Podsjetimo, Hrgović je u kolovozu 2022. godine, u Saudijskoj Arabiji, pobijedio Zhanga jednoglasnom sudačkom odlukom.

‘‘Big Bang‘‘ je rekao da će prihvatiti svaki izazov i da je otvoren za borbu protiv Bakolea u budućnosti. Postoji razočaranje zato što, barem za sada, vrlo vjerojatno nećemo vidjeti okršaj ova dva ogromna teškaša.

Linker
14. rujan 2024 07:53