K1 i Boks

Kontroverze oko Duboisove pobjede: Spašen od nokauta preuranjenim zvonom?

Daniel Dubois, Kevin Lerena

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Ima li istine u svemu tome?

Nedugo nakon velike Duboisove pobjede i preokreta protiv Kevina Lerene, počele su na vidjelo izlaziti kontroverze vezane za ovaj meč.

Ono što je gledateljima za oko upalo je činjenica da je nakon trećeg nokdauna i brojanja ostalo još desetak sekundi vremena da runda završi, no zvono se oglasilo ranije i sudac je označio kraj runde. Je li osoba kod zvona zaista napravila ovoliki propust slučajno, ili se namjerno pokušalo zaštititi Duboisa od prekida koji bi možda došao u finišu runde, za sada će ostati enigma.

"U prvoj rundi Dubois je spašen zvonom osam sekundi prije kraja kada je bio teško uzdrman. Isto tako je uputio 3-4 udarca nakon isteka 3. runde kada je sudac prekinuo borbu i proglasio Duboisa pobjednikom. Užasne runde."- ovo je bio jedan od komentara ljutitih fanova na društvenim mrežama.

Čudno je to da je sudac prekinuo borbu iako je označen kraj runde. Možda je trebao dati priliku Kevinu da se oporavi isto kao što je dao priliku Duboisu u prvoj rundi. Nevjerojatno da se ovakvi propusti, pogotovo sa zvonom događaju na ovako velikoj priredbi. Daniel Dubois je nakon borbe opravdao tri ‘knockdowna‘ u prvoj rundi tako da je okrivio za to ozljedu koljena.

"Bilo je nevjerojatno. On me zakačio udarcem i ja sam osjetio kako mi je koljeno propalo. Imam lavlje srce i slušao sam svoj tim. Nisam niti osjetio udarac." - zaključio je Dubois.

Iako se špekuliralo kako bi ovo mogla biti još jedna lagana pobjeda Daniela Duboisa, Lerena je pokazao kako to ipak ovdje neće biti slučaj. Već u početku prve runde pri izmjeni udaraca Lerena je Duboisa poslao na pod. Iako je preživio brojanje, noge su mu vidno klecale i već idući udarac ga je ponovno poslao na pod. Dubois je tada prebacio borbu u defenzivni mod, krećući se unatrag i izbjegavajući Lerenine napade. Dobro je Dubois to radio, sve dok pred kraj runde ponovno nije završio na podu. Ovaj put ga je spasilo zvono, ali doslovno.

Očekivalo se kako Kevin Lerena neće dati Duboisu vremena da se oporavi, te da će žestoko krenuti po finiš u drugoj rundi, no to se nije dogodilo. U trećoj rundi Dubois kreće nešto odlučnije, te počinje s konkretnijim napadima. Prvo je sjajnim direktom rušio Lerenu na pod, da bi ga nakon toga završio serijom udaraca.

Tako je mladi Britanac došao do 19. pobjede u karijeri, no ovoga puta uz veliku kontroverzu.

Linker
23. travanj 2024 10:09