K1 i Boks

Legendarni boksač progovorio o velikoj ‘krađi‘: ‘Jako dobro zna da sam pobijedio, ni pod razno nije bio bolji!‘

 JEFF HAYNES/AFP/PROFIMEDIA Jeff Haynes/afp/profimedia
Zapitao se i o prvom meču s tim boksačem

Bivši neprikosnoveni prvak u kruzer i teškoj kategoriji Evander Holyfield priznao je da još uvijek kuri u sebi zbog jedne borbe, unatoč tome što se povukao prije više od deset godina.

Holyfield je pobijedio Carlosa De Leóna 1988. da bi dodao WBC pojas svojim WBA i IBF krunama i preuzeo tron ​​kruzer kategorije.

Samo dvije godine kasnije, "The Real Deal" će nokautirati "Bustera" Douglasa, stavljajući točku na prvakov osmomjesečni boravak kao neprikosnoveni prvak nakon njegove legendarne pobjede nad Mikeom Tysonom.

Nakon što je obranio naslov protiv Georgea Foremana, Berta Coopera i Larryja Holmesa, Holyfield je izgubio svoj status od Riddicka Bowea, ali ga je imao priliku vratiti protiv Lennoxa Lewisa 1999. , remiziravši u prvom dvoboju i izgubivši revanš - noć koja još uvijek proganja 61-godišnjaka.

"Znam da sam ga pobijedio drugi put, bilo je gore od pljačke jer činjenica je da on zna da me nije pobijedio u toj borbi. On kaže ‘pa, nisi pobijedio u prvoj‘, a ja sam rekao ‘da, rekli su da je neriješeno‘. Ja nisam pobijedio, a ni ti nisi pobijedio pa će ti dati [revanš] jer si trebao pobijediti prvi put?", rekao je u intervjuu za DJ Vlad te je dalje razgovarao o još nekim osjećajima koje je imao o Lewisu u vezi s borbom.

"To je sasvim druga borba i bilo je tužno jer on misli da je to u redu i misli ‘pa nisi pobijedio u prvoj‘. Sada ćeš reći da je to u redu, iako znaš da nisi pobijedio, da su rekli da je neriješeno, onda bi bilo u redu, tada bismo bili kvit. Ni pod razno nije bio bolji, sramotno!"

Lewisu je nedugo nakon toga oduzeta WBA titula i od tada nijedan apsolutni prvak nije vladao teškom kategorijom, a 17. veljače treba prekinuti taj niz i okruniti prvog kralja divizije s četiri pojasa, a to će biti ili Tyson Fury ili Oleksandr Usyk.

Linker
02. svibanj 2024 13:53