K1 i Boks

‘On mi je bio sportski idol! Da nije njega, bio bih u marincima. Zagrlio me, a onda sam počeo plakati‘

 RODIN ECKENROTH/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Rodin Eckenroth/getty Images/profimedia
Lijepo je vidjeti kad jedna legenda ovako priča o drugoj

Riddick Bowe sam je po sebi boksačka legenda, ali je govorio o jednom borcu na kojeg se uvijek ugledao.

Američki teškaš najpoznatiji je po trilogiji s Evanderom Holyfieldom i po tome što se nije borio protiv Lennoxa Lewisa u dugoj sagi koja je završila tako što je odbacio svoj WBC pojas kada je Lewis postao obvezan izazivač.

U razgovoru s dr. Beauom Hightowerom, Bowea su upitali na koga se ugledao tijekom svog života.

"Muhammad Ali", jednostavno je odgovorio član Kuće slavnih koji se zatim prisjetio njihovog prvog susreta uz ring.

"Kada sam ga prvi put sreo, bio je iza mene, nisam ga mogao vidjeti. Borio sam se na natjecanju New York City Golden Gloves. Govorio je ‘hajde pljugeru, hajde pljugeru.‘ Pokušavao sam se usredotočiti na sebe, na pripremu za borbu, a on je nastavio govoriti. Prošlo je valjda 15 minuta, a ja mu nisam ništa rekao jer mu nisam prepoznao glas."

Na kraju se Bowe iznervirao i okrenuo.

"Prošlo je pet minuta i ponovno sam mogao čuti glasove, rekao je ‘hajde, naivčino‘, sad sam se ljutio jer sam se pokušavao usredotočiti. Pa sam se okrenuo, bio je to Muhammad Ali. Jako me zagrlio, čovječe. Pretvorio sam se u djevojčicu, plakao sam, par suza mi je poteklo. Nakon što me zagrlio, nokautirao sam protivnika za 24 sekunde. Bio je moj idol. Da nije bilo njega, vjerojatno bih bio u marincima", zaključio je.

Možda je odavno u mirovini, ali Bowe još uvijek ima borbeni duh. U zadnje vrijeme počeo je prozivati razne boksače, no s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, najbolje bi bilo da ostane upravo tu gdje jest - u mirovini.

Linker
27. travanj 2024 07:21