K1 i Boks

Legendarni Lennox Lewis o Furyjevom nastupu: ‘Zasluženo je slavio, ali nedostaju mu osnove. Dionice su mu pale‘

Tyson Fury vs. Francis Ngannou 

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘‘Lav ne može dopustiti morskom psu da dođe u džunglu i skoro ga pobijedi‘‘, rekao je Lennox Lewis

Ne prestaju reakcije na sinoćnji spektakl u Abu Dhabiju, odnosno na meč koji je Francis Ngannou pružio Tysonu Furyju. Nekakav konsenzus bi bio da je većina očekivala brzi finiš od strane Furyja u ranim rundama, a realnost nas je sve demantirala te smo gledali punih deset rundi kompetitivnog meča.

Još od samog početka meča, Tyson Fury jednostavno nije izgledao dobro. Djelovao je preplašeno i zbunjeno, što se nikako ne slaže s onim za što se u posljednje vrijeme predstavlja, iako je sve to dio boksa. Legendarni Lennox Lewis je rekao kako je Fury pošteno pobijedio, ali da su mu nedostajale osnovne stvari:

‘‘Mislim da je Tyson pobijedio. Bacao je puno udaraca, pustio je taj prednji direkt da radi posao. Francis Ngannou me iznenadio, pokazao je vještinu i strpljenje. Moglo bi se reći da je čekao savršenu priliku i uhvatio Furyja van balansa. Furyju fale osnovne stvari, nije ni bio 100 posto unutra‘‘, rekao je Lewis za TNT Sports.

‘‘Lav ne može dopustiti morskom psu da dođe u džunglu i skoro ga pobijedi. Ngannouve dionice su porasle, Furyjeve su pale nakon ovako jedva izvučene pobjede‘‘, zaključio je legendarni Lennox Lewis.

Nema sumnje da su Ngannouove dionice sada jako skočile, a sada će u boksačkom ringu sigurno biti traženiji nego ikad. Fury će, s druge strane, morati doći puno fokusiraniji ukoliko želi pobijediti Usyka i naslijediti Lennoxa Lewisa na mjestu apsolutnog prvaka teške kategorije. To neće biti lagano, a možda i ne treba Furyju odmah presuditi nakon jednog slabijeg nastupa.

Linker
26. travanj 2024 14:10