K1 i Boks

Tyson Fury i Oleksandr Usyk odradili sučeljavanje u ringu, usmeno dogovorili i datum meča: ‘Možemo se i sad boriti!‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 SCREENSHOT/DAZN
Ovo će biti najveća borba u povijesti boksa

Nakon 10 odličnih rundi, Tyson Fury podijeljenom odlukom sudaca (96-93, 95-94, 94-95) porazio je Francisa Ngannoua. WBC-ov prvak teške kategorije uspio je ostati neporažen i nakon 35. profesionalnog nastupa, ali Francis Ngannou pružio je bolji otpor nego je itko očekivao.

"Predator" je u trećoj rundi lijevim krošeom pogodio Furyja i poslao ga je na tlo. Bio je to jedini nokdaun koji smo vidjeli u ovom meču, ali Fury je ipak uzeo većinu ostalih rundi i zasluženo je došao do pobjede. Ngannou može biti više nego ponosan nakon ovog meča, jer u svom profesionalnom boksačkom debiju, dobrano je namučio jednog od dvojice najboljih teškaša na svijetu, a prema mišljenju jednog suca, Ngannou je čak i dobio ovaj meč.

Ipak, na kraju je Fury taj kojemu je ruka podignuta, a nakon meča se dogodilo i ono što smo dugo čekali. Naime, Oleksandr Usyk ušao je u ring i odradili su sučeljavanje. Nakon toga, Fury je upitan stoji li i dalje ranije spominjani datum (23. prosinca), na što je on rekao:

"Možemo se i sad boriti"

Isto pitanje dobio je i Usyk:

"Da, bit će 23. prosinca!"

Naravno, ovo je samo usmeni dogovor, a tek treba službeno ugovoriti ovaj meč. Treba imati na umu da je Fury primio štetu te možda nije realno očekivati ovaj datum, ali neke stvari su sigurne: Ovo će biti najveća borba u povijesti boksa i jedva čekamo!

Linker
02. svibanj 2024 15:28