K1 i Boks

Leigh Wood osvojio titulu na eventu gdje se borila Ivana Habazin, izdominirao je Laru

Mauricio Lara (lijevo) i Leigh Wood (desno)

 SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Shaun Brooks/actionplus/profimedia
‘Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri‘

Iako nam je u fokusu bila borba Ivane Habazin, na sinoćnjem eventu imali smo priliku gledati borbu za titulu u perolakoj kategoriji gdje su se u glavnoj borbi večeri suočili Leigh Wood i Mauricio Lara, a na kraju se ispostavilo da je ovo bilo putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo koje bi Lara volio zaboraviti.

Dan nakon što je završio svoju vladavinu titulom nakon pada na vagi, gostujući domorodac iz Mexico Cityja dobio je prizemljenje od strane Leigha Wooda koji se osvetio za prethodni poraz nokautom i vratio naslov WBA prvaka u perolakoj kategoriji. Suci Victor Simons (118-109), Howard Foster (118-109) i Jose Ignacio Martinez (116-111) bili su jednoglasni u bodovanju za Wooda, koji je pobijedio u svojoj uzvratnoj borbi za naslov u subotu navečer u AO Areni u Manchesteru.

“Ovo je moja najveća pobjeda, dvostruki svjetski prvak,” rekao je Wood nakon što je vratio pojas koji mu je oduzet prije samo tri mjeseca.

Postojala je prijetnja da se borba uopće ne održi s obzirom na veliki Larin neuspjeh na vaganju. Provjera tjelesne težine u tjednu borbe koju je proveo Britanski boksački odbor za kontrolu (BBBofC) utvrdila je da je Lara znatno iznad praga od tri posto, do te mjere da se nije smatralo sigurnim daljnje skidanje kilaže. Lara se skinuo na vaganju u petak samo da bi se izvagao pretežak, dok se Wood odlučio vagati unutar granice u pokušaju da vrati pojas koji je izgubio nevjerojatnim nokautom u sedmoj rundi jednim udarcem 18. veljače (drugi mjesec) u njegovom rodnom gradu, Nottinghamu.

Lara je doživio svoj prvi poraz od svoje trinaeste profesionalne borbe prije nešto više od pet godina u Durangu u Meksiku. Uslijedio je niz od šesnaest borbi bez poraza, uključujući pobjede protiv Josha Warringtona i Wooda u Engleskoj.

Njegova pobjeda nad Warringtonom u njihovoj prvoj borbi započela je meksičku bum juriš svih stvari u Velikoj Britaniji. Taj je niz produžen pobjedom Luisa Alberta Lopeza protiv Warringtona u prosincu IBF-a u perolakoj kategoriji i njegovim brutalnim nokautom Conlana jednim udarcem u petoj rundi u subotu u Belfastu.

Linker
19. travanj 2024 14:01