K1 i Boks

Lomachenko i Lopez pogledali jedan drugom u dušu: 'Želim ga tući svih 12 rundi!'

Lomachenko vs. Lopez
 screenshot/YouTube
Vasyl Lomachenko i Teofimo Lopez spremni su za svoj meč koji boksački fanovi s nestrpljenjem očekuju

Točno 61.5 kilogram, kolika je boksačka granica lake kategorije, imali su Vasyl Lomachenko i Teofimo Lopez na službenom vaganju, nakon kojeg je uslijedilo svakako najžešće sučeljavanje dosadašnje profesionalne karijere 32-godišnjeg ukrajinskog boksačkog velemajstora. Iako su boksači trebali poštivati mjere distance, odnosno bilo je sve spremno da budu odvojeni, to u ovom slučaju nije bilo izvedivo, budući da su htjeli prići jedan drugom što je bliže moguće. Zapravo, ključan potez je napravio Lopez koji je odmah pri završetku vaganja svog protivnika prošao ispod zaštitne vrpce te pozvao Vasyla da mu se pridruži. I vjerojatno bi se odmjeravali još minutama da nisu bili razdvojeni nakon toga.

"Tako to treba biti, ovo je borba. Ne sviđa mi se ova COVID priča. Obojica smo bili negativni pa zašto ne bi odradili blisko sučeljavanje. To su svi htjeli vidjeti, jer tu je zla krv između nas. Imam način kako ga pobijediti, bit će to na mišiće. Bit ću pametan, ali ću ga prebiti. Zahvalan sam na ovoj prilici, a sad ću je iskoristiti", rekao je Lopez odmah nakon vaganja za Top Rank, čime je objasnio svoj potez kojim je došlo do sučeljavanja.

Zapravo, njegov otac Top Ranku je prigovarao već zbog toga što sučeljavanje nije bilo nakon konferencije za medije. Svakako im je namjera pokušati što više mogu psihički djelovati na svog protivnika.

Što se tiče Lomachenka, njegov komentar bio je kratak i jasan. Kao da je imao pripremljeno što će reći, bez obzira kakva mu pitanja budu postavljena.

"Sutra ćete imati priliku sve vidjeti. Želim boksati 12 rundi, nemam namjeru brzo završiti posao, želim ga tući svih 12 rundi", najavio je.

Snimku vaganja možete pogledati ispod teksta.

Linker
17. travanj 2024 17:15