K1 i Boks

Luis Alberto Lopez preoteo Warringtonu IBF titulu u vrlo izjednačenoj borbi

Luis Alberto Lopez, Josh Warrington  

 Tim Goode/PA Images/Profimedia
Požalio se na kraju i na suca

Velika priredba sinoć se održala u Engleskoj gdje je miljenik publike Josh Warrington branio IBF titulu perolake kategorije protiv Meksikanca Luisa Alberta Lopeza. Izazivač se uspio oporaviti nakon što je početkom meča zadobio porezotinu iznad lijevog oka, te odraditi borbu života i preuzeti titulu na domaćem terenu prvaka.

Priredba se jučer pauzirala dok je trajala nogometna utakmica između Francuske i Engleske za ulazak u polufinale, a kako je Engleska izgubila očekivalo se da će barem Warrington isprati gorak okus u ustima Engleza. No, to se nije dogodilo. Lopez je bio taj koji se nametnuo odmah u početku kao aktivniji borac i čak je uspio načeti Warringtona s time da mu je dobro pogodio nos koji nije prestao krvariti.

Tada je radi slučajnih sudara glavama u drugoj rundi Lopezu otvorena arkada, a posjekotinu su uspjeli sanirati u kutu i borba je nesmetano nastavljena. Ovo je gotovo pa bio isti scenarij kao Warringtonova borba protiv Mauricia Lare, kada je u revanšu u drugoj rundi nakon što je Lara radi posjekotine nakon sudara glavama bio primoran odustati od borbe. Ishod je završio neriješeno, no Lopez ipak nije dopustio da se i njemu isto dogodi. On je borbu uspio nastaviti i u konačnici stići do vrijedne pobjede.

Jedan sudac je borbu bodovao neriješeno (114-114), dok su druga dva pobjedu dodijelili mladom Lopezu (115-113). Lopez je na kraju održao govor u kojem se požalio na Warringtonov prljav boks, kao i na suca koji po njegovom mišljenju nije odradio dobar posao.

"Jako sam sretan, dugo sam se za ovo pripremao. Ovo je sve došlo teškim radom. Poštujem i njega jer je došao u svoj grad i boksao pred svojim ljudima. Znao sam da je prljav borac ali sada me iznenadio još više, čak me udarao po nogama i po testisima, a sudac nije baš odradio dobro svoj dio posla ovdje." - zaključio je Meksikanac.

Linker
25. travanj 2024 03:16