K1 i Boks

(VIDEO) Josh Warrington ponovno je svjetski prvak: Pogledajte kako je detronizirao Kiku Martineza

Josh Warrington

 Martin Rickett/PA Images/Profimedia
IBF-ov pojas u perolakoj kategoriji brzo se vratio na tlo Ujedinjenog Kraljevstva

Boksačka uzbuđenja ovog vikenda pomalo su u drugom planu. To ne znači da su u potpunosti izostala. Leeds je ugostio zanimljivu boksačku priredbu, a posebna pažnja bila je na glavnoj borbi večeri.

Kiko Martinez (43-11-2-) branio je IBF-ov pojas u perolakoj kategoriji, koji je osvojio u 11. mjesecu prošle godine. Već u prvoj obrani titule, Španjolac je bez nje i ostao. Engleski boksač Josh Warrington (31-1-1) slavio je tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Drugi put u karijeri Warrington je došao do ovog pojasa, a u prvom navratu triput ga je uspješno branio. Warrington je sinoć furiozno ušao u meč te je rušio Martineza već u prvoj rundi. Nezaustavljivo je djelovao engleski boksač kroz gotovo svaku rundu, a Kiko Martinez jednostavno nije imao rješenja za njegove napade.

31-godišnji borac iz Leedsa imao je lošu 2021. godinu. Početkom te godine, šokantno je izgubio od Mauricija Lare u jednom od najvećih boksačkih iznenađenja u protekloj godini. Revanš je uslijedio u devetom mjesecu, ali meč je prekinut već u drugoj rundi, zbog posjekotine na glavi Meksikanca. Posjekotina je nastala nakon sudara glavama i meč je završen neriješenim ishodom. Harrington je 2022. godinu sjajno otvorio i podsjetio je na svoje najbolje dane. Harrington 2020. godine nije niti nastupao i ovo mu je prva pobjeda od desetog mjeseca, 2019. godine.

Kiko Martinez također je konkurirao za najveća iznenađenja u 2021. godini, ali on je bio s pobjedničke strane u tom slučaju. 36-godišnji veteran u 11. mjesecu nokautirao je Kida Galahada na njegovom terenu u Sheffieldu. Ipak, pojas se brzo vratio na Otok.

Linker
20. travanj 2024 12:50