K1 i Boks

Razmišljao je o umirovljenju, ali predomislio se nakon ponude da boksa s Plantićem: ‘On želi ispraviti greške iz prošlog meča‘

Jack Cullen

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
30-godišnji Jack Cullen nestrpljivo iščekuje borbu s našim Lukom Plantićem

Jako važan meč čeka Luku Plantića, 6. travnja (četvrti mjesec) u Frankenstolz Areni u Aschaffenburgu. Hrvatski olimpijac s Igara u Tokiju boksat će protiv Jacka Cullena (22-5-1), renomiranog britanskog boksača super srednje kategorije.

Plantiću će to biti osmi profesionalni nastup, a karijeru zasad gradi jako dobro. Sedam pobjeda u sedam nastupa upisao je 27-godišnji Plantić, a prema BoxRecu, Luka je 27. boksač svijeta u super srednjoj kategoriji. Ukupno je 1504 boksača na rang ljestvici.

No, oni najbolji i najteži mečevi tek su pred Lukom. Cullen i Plantić boksati će za WBC International titulu u super srednjoj kategoriji, a Cullen je sigurno najveće ime u Lukinoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

30-godišnjak iz Boltona zauzima 24. mjesto na BoxRecovoj rang ljestvici, a iza njega je čak 28 profesionalnih nastupa. Sve do prošlog nastupa, Cullen je držao Britansku i Commonwealth titule prvaka u svom vlasništvu, ali Zak Chelli (15-2-1) porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca i preoteo mu je pojaseve.

Cullen se veći dio tog meča borio s posjekotinom iznad lijevog oka koju je zadobio u trećoj rundi, a borbu je izgubio tijesnom sudačkom odlukom. Jedan suc meč je bodovao rezultatom 115-114, dok su ostale dvije sudačke kartice pokazale 116-113 i 116-112. Meč se održao 20. siječnja (prvi mjesec), a Cullen je nakon poraza razmišljao o povlačenju iz boksa.

Njegov menadžer Steve Wood u razgovoru za Boxing Scene otkrio je tu informaciju, ali šansa da se jako brzo vrati pobjedama natjerala ga je da ostane u boksu. Naime, nedugo nakon poraza od Chellija, Cullen je dobio ponudu za meč protiv Plantića i to ga je nagnalo da nastavi s karijerom.

‘‘Jack je bio razočaran nakon meča za Britansku titulu prvaka. Smatrao je da nije pružio nastup niti približan onome što može te da se Zak Chelli provukao zadržavanjem i uništavanjem borbe. Jack je smatrao da nije zaslužio izgubiti, iako je bio daleko od svog uobičajenog izdanja. Razmišljao je o umirovljenju, ali u roku tjedan dana došla je ova prilika i navela ga je da ponovno pokuša. Jako se raduje ovoj prilici i šansi da ispravi sve što je pošlo po zlu u meču u kojem je izgubio titule.‘‘, rekao je Wood.

Dakle, Jack Cullen je ušao u novi trening kamp gotovo odmah nakon prošlog nastupa i silno motiviran čeka meč protiv Plantića. Nikada u dosadašnjoj karijeri Cullen nije izgubio dvaput zaredom, ali nadamo se da će ovaj put ipak iskusiti drugi uzastopni poraz te da će Luka Plantić biti taj koji kući odlazi s WBC-ovom International titulom prvaka.

Linker
24. travanj 2024 12:51