K1 i Boks

Velika prilika za Brunu Knježevića? Hrvatski boksač pokušat će zaustaviti neporaženog Britanca

Bruno Knježević

 Instagram (bruno Knježević)
30-godišnji hrvatski poluteškaš nastupit će na eventu koji organizira Frank Warren

2024. mogla bi biti jako zanimljiva godina za hrvatski boks. Filip Hrgović na pragu je napada na svjetsku titulu, Alen Babić vraća se nastupima i najavljuje šest mečeva u ovoj kalendarskoj godini. Tu je i Luka Plantić koji marljivo gradi svoj put ka svjetskom vrhu, a 6. travnja (četvrti mjesec) čeka meč za WBC International titulu u super srednjoj kategoriji.

Olimpijska je godina i puno će se očekivati od Gabrijela Veočića na Igrama u Parizu. Nadamo se kako Veočić neće biti jedini naš predstavnik na OI. Dva su kvalifikacijska turnira pred nama i vjerujemo kako će hrvatska delegacija putovati s nešto više predstavnika na Olimpijske igre.

Ivana Habazin trebala bi 20. travnja (četvrti mjesec) boksati protiv Jessice McCaskill, nositeljice triju svjetskih titula. Borba će se održati u Zagrebu i ne sumnjamo kako će Habazin uživati veliku podršku domaćih navijača.

Vjerujemo da će dobru godinu imati i Agron Smakići, a nadamo se povratku Petra Milasa. Također, željno iščekujemo i nove nastupe ostalih hrvatskih boksačkih uzdanica (Branimir Malenica, Arijan Gorički, Hrvoje Sep itd.).

Bruno Knježević (9-2-0) hrvatski je boksač koji ne pripada skupini onih najpoznatijih domaćih boksača, ali radi se o dobro poznatom imenu na domaćoj boksačkoj sceni. Iza Knježevića je 11 profesionalnih nastupa, a ‘‘score‘‘ 9-2 zvuči sasvim respektabilno. Osam puta Knježević je slavio nokautom, a krajem prošlog mjeseca odradio je svoj posljednji nastup. Đorđe Macura bio je njegov protivnik, a Knježević je slavio nokautom u prvoj rundi.

Zašto pišemo baš o Knježeviću? Razlog je njegov sljedeći nastup. Naime, Bruno će 16. ožujka (treći mjesec) nastupiti u Birminghamu, a njegov protivnik bit će Ezra Taylor (7-0, 5 KO). U pitanju je neporaženi britanski boksač od kojeg se puno očekuje u poluteškoj kategoriji (-79,4 kg).

29-godišnji Taylor trenutno zauzima 91. mjesto BoxRecove rang ljestvice, dok je Knježević osjetno niže rangiran i okupira 360. mjesto u poretku svjetskih poluteškaša. Organizatori ovog eventa vjerojatno se nadaju kako će Knježević poslužiti kao ‘‘topovsko meso‘‘ novoj britanskoj boksačkoj nadi, ali Bruno nam je potvrdio kako planira pružiti pravi rat i neće pasti bez ispaljenog metka.

Inače, na istom eventu nastupit će i Joe Joyce, ponajbolji svjetski teškaš. Joyce se vraća nastupima nakon dva poraza od Zhileija Zhanga, a ovaj put ga čeka nešto lakši meč kojim će se pokušati vratiti na pobjedničke staze. Kash Ali (21-2-0) ime je njegovog protivnika.

Zvučna imena poput Liama Daviesa (15-0), Erika Roblesa Ayale (15-1-0), Nathana Heaneyja (18-0) itd., također će biti dio ove interesantne boksačke priredbe koju organizira Frank Warren i njegov Queensberry Promotions. Knježević ima veliku čast nastupiti na ovakvoj priredbi, a pobjeda nad Taylorom otvorila bi mu brojna vrata na velikoj sceni.

Linker
02. svibanj 2024 20:16