K1 i Boks

Luka Plantić dobiva pojačanje u trening kampu, pomagat će mu olimpijci, a otkrio je i da će borba biti za obranu pojasa!

Luka Plantić

 PRIVATNA ARHIVA
Borba će se održati za točno mjesec dana, 7.10. u Solinu

Nakon što je ove godine uspješno odradio dvije borbe, 26-godišnji Solinjanin, Luka Plantić pokušat će upisati sedmu profesionalnu pobjedu, a protivnik će mu biti argentinski boksač Diego Ramirez.

Plantić (6-0, 5 KO) posljednji je nastup upisao početkom lipnja (šesti mjesec) kada je prvi put branio WBC International Silver pojas u super srednjoj kategoriji protiv Yusufa Kanguela. Tada je slavio prekidom u desetoj rundi te uspješno obranio titulu, a prije toga još je odradio meč u veljači (drugi mjesec) protiv Tomasa Bezvode kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Nedavno nam je otkrio sjajne vijesti, a te su da će i ova borba biti za obranu njegove titule. S druge strane ringa stajat će Ramirez (25-10-1, 6 KO) koji je ove godine također odradio dvije borbe. Za razliku od "The Thundera" on u ovu borbu dolazi nakon poraza, a izgubio je na bodove protiv Padraiga McCroryja krajem svibnja.

Jasno je da Plantić neće imati lak zadatak te mu u trening kamp idući tjedan dolaze dva talijanska olimpijca, a riječ je o Salvatoreu Cavallaru te Azizu Abbesu Mouhiidineu. Oba borca imaju bogatu amatersku karijeru, osigurala su plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine te će zasigurno biti od velike pomoći našem boksaču.

Podsjećamo, borba će se održati 7. listopada, a mjesto radnje bit će Plantićev domaći teren jer će boksati u gradskoj dvorani u Solinu.

Linker
26. travanj 2024 09:49