K1 i Boks

Luka Plantić sutra brani WBC International titulu protiv neugodnog Rumunja, Malenica traži 10. pobjedu

Luka ”Thunder” Plantić

 Maja Prgomet/zuma Press/profimedia
Hrvatskog boksača čeka prva obrana WBC International titule u njemačkom Kölnu

Kako smo već izvijestili u prvoj polovici kolovoza, trenutno najbolji hrvatski boksač Luka Plantić (9-0, 8 KO) ima novi izazov ispred sebe. "Thunder" će braniti svoju supersrednjašku WBC International titulu protiv neugodnog Rumunja Catalina Paraschiveanua (22-2, 8 KO).

Meč je na rasporedu sutra navečer, a mjesto događanja je Motorworld Arena u njemačkom gradu Kölnu. "Thunder" će u svojoj desetoj profesionalnoj borbi tražiti daljni plasman na svjetskim boksačkim ljestvicama iako je već sada najbolje rangirani hrvatski boksač (10. po WBC-u u kategoriji kojom P suvereno vlada veliki Saul Canelo Alvarez, BoxRec ga svrstava kao 13. boksača svijeta u supersrednjoj kategoriji itd.).

U prošloj je borbi u lipnju ove godine hrvatski boksač svladao crnogorsku uzdanicu Almira Škrijelja, a borba je okončana Plantićevim tehničkim nokautom u prvoj rundi. Spomenutu titulu oduzeo je Jacku Cullenu u travnju, a tada mu je bilo potrebno pet rundi za prekid.

Paraschievanu zadnjeg je puta nastupio u listopadu 2022. godine kada je tehničkim nokautom premostio izazov u vidu Mugurela Sebea.

Priredba se održava pod okriljem, nekada globalno slavnog, Universum Boxing Promotionsa. Bitno je napomenuti kako karijeru boksača iz Solina vodi Ivan Dijaković, čija sfera utjecaja seže do ponajboljih svjetskih boksačkih promotora.

Plantićeva borba je sunaslovna, a priredbu u Motorworldu predvode naturalizirani Nijemac i izazivač Younes Zarraa (11-0, 5 KO) i nositelj WBC International pojasa u velter kategoriji Albanac koji boksa pod zastavom SAD-a Ermal Hadribeaj (18-0-1, 7 KO).

Malenica traži 10. pobjedu

Na istoj priredbi nastupa i Branimir Malenica (9-0, 8 KO), boksač koji svoje korijene vuče iz Ričica kraj Imotskog. Inače živi u Mainzu i boksa pod njemačkom zastavom. Njegov sutrašnji protivnik bit će Edisson Saltarin (19-3, 15 KO), a radi se o boksaču iz Venezuele.

Malenica je u zadnjem nastupu pobijedio Franka Rojasa u trećoj rundi, a BoxRec ga trenutno svrstava kao 125. boksača svijeta u poluteškoj kategoriji.

Linker
06. rujan 2024 20:37