K1 i Boks

Luka Plantić ugovorio je novu borbu! Ponajbolji hrvatski boksač brzo se vraća u ring, evo s kim se bori

Luka Plantić

 Maja Prgomet
Borba će se održati za nekoliko tjedana, 7. rujna u Motorworldu (Köln)

Jedan od najboljih hrvatskih boksača, 27-godišnji Luka Plantić (9-0, 8 KO) uskoro će se vratiti u ring. "Thunder" će braniti svoju WBC International titulu u supersrednjoj kategoriji, a protivnik će mu biti rumunjski boksač, Catalin Paraschiveanu (22-2, 8 KO).

Plantić je posljednju borbu odradio u lipnju ove godine. Protivnik mu je bio crnogorski boksač Almir Škrijelj, a Solinjanin je završio borbu u prvoj rundi i pobijedio tehničkim nokautom. Najboljem hrvatskom boksaču prema BoxRecu će ovo biti prva obrana titule koju je osvojio u travnju protiv Britanca Jacka Cullena prekidom u petoj rundi.

U desetoj borbi u profesionalnoj karijeri protivnik će mu biti 33-godišnji Paraschievanu, boksač nadimka "Silent Assassin" koji će se vratiti među konopce prvi put nakon gotovo dvije godine, posljednji put se borio u listopadu 2022. godine kada je tehnčkim nokautom slavio protiv Mugurela Sebea. Najveći uspjeh karijere datira mu u 2016. godine kada je osvojio WBC Mediterranean titulu u supersrednjoj kategoriji protiv Dragana Lepeija.

Ova borba održat će se za nekoliko tjedana, 7. rujna, a mjesto radnje jest Motorworld u Kölnu.

Linker
13. kolovoz 2024 16:51