K1 i Boks

Lukasz Rozanski nakon pobjede nad Babićem: ‘Još ne shvaćam što sam zapravo napravio‘

Lukasz Rozanski

 Screenshot (youtube, Ringpolska)
37-godišnji poljski boksač novi je WBC-ov svjetski prvak u ‘‘bridger‘‘ kategoriji

50-50 bile su šanse za pobjedu Alenu Babiću i Lukaszu Rozanskog prema kladionicama. Očekivao se napet meč, a mnogima je Lukasz Rozanski zapravo bio nepoznanica. Alen Babić opisivao ga je kao ‘‘uličara‘‘ koji je uvijek spreman potući se, a pogledom na statistiku, bilo je jasno da Rozanski može itekako snažno i udariti.

Poljak je 13 od prvih 14 mečeva završio nokautom, a čak sedam puta u prvoj rundi. Sličnog stila je i naš Alen Babić a mnoge je zanimalo što će se dogoditi kad se u ringu nađu dvojica beskompromisnih boksača, spremnih na tučnjavu od prve sekunde.

Nažalost, već nakon dvije minute i 10 sekundi borbe, saznal smo i više od očekivanog. Lukasz Rozanski porazio je Babića tehničkim nokautom u prvoj rundi, a naš Babić nije bio niti sjena boksača na kakvog nas je navikao kroz svojih prvih 11 profesionalnih mečeva.

Rozanski je nevjerojatnom lakoćom osvojio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, a u povijest se upisao pred domaćom publiku u Rzeszowu, svom rodnom gradu. Nema sumnje da je to kruna karijere ovog 37-godišnjeg Poljaka koji je profesionalnu karijeru započeo tri mjeseca uoči svog 30. rođendana.

‘‘Ne shvaćam što sam napravio. Ovo je bio moj san. Zahvaljujem se svojoj obitelji, timu i navijačima, jer bez njih se ovo ne bi niti dogodilo.‘‘, bile su prve riječi Lukasza Rozanskog nakon osvajanja pojasa.

Nadali smo se da će ovakve izjave davati Alen Babić i da će on biti taj čiji će se san ispuniti. Nažalost, ovaj put se to nije dogodilo, a svoj san ispunio je Lukasz Rozanski. Poljak zaslužuje čestitke i poštovanje, jer meč je odradio fer i korektno, te je zasluženo došao do pobjede i pojasa.

Linker
21. travanj 2024 00:21