Regija

Alen Babić nije uspio: Lukasz Rozanski porazio je ‘Savagea‘ prekidom u prvoj rundi

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač nije se uspio niti snaći, a već je došlo do prekida

Nažalost, Alen Babić nije se uspio okruniti WBC-ovom titulom svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. Lukasz Rozanski od prve je sekunde agresivno nasrnuo pred domaćom publikom i uzdrmao je Babića već nakon 80-ak sekundi. Uspio se Babić pridići, ali Rozanski je namirisao krv, nizao je udarce i sudac je prekinuo meč 64 sekunde prije kraja prve runde.

Babić je i dalje bio na nogama, nije bio nokautiran, ali sudac kao da je samo čekao priliku da prekine meč i proglasi domaćeg borca pobjednikom ove borbe. Propustio je Alen priliku postati prvim hrvatskim boksačem sa svjetskom titulom još od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada osvojio WBA titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Nije se Alen niti uspio pokrenuti u ovom meču, a već je gledao suca kako prekida meča i barem zasad okončava njegov san oko osvajanja svjetske titule. Istina da je to bio podosta uranjen prekid, ali realnost je i da se Babić nalazio u podosta velikim problemima, te se nije baš adekvatno branio. Naravno da je Babić bio spreman i poginuti unutar ringa, ali na sucu je da zaštiti borca koji se ne brani adekvatno.

Rozanski je tako upisao svoju 15. pobjedu u profesionalnoj karijeri i 37-godišnji Poljak zapravo je došao do krune svoje karijere osvajanjem titule svjetskog prvaka u kategoriji do 102 kilograma. Ovo mu je ujedno i 14. pobjeda prekidom u karijeri, a naš Alen Babić u svom 12. profesionalnom nastupu upisao je prvi poraz.

Nema se što pretjerano za dodati. Alen Babić napravio je veliku stvar samim time što je dogurao do meča za svjetsku titulu, a znamo svi da večeras u Rzeszowu jednostavno nije pokazao niti djelić onog što može. Možda ga je ‘‘pojeo‘‘ pritisak, možda se nije adekvatno pripremio, možemo samo nagađati. Najispravnije je reći da je Lukasz Rozanski jednostavno bio bolji večeras, a na Babiću je da se podigne nakon ovog poraza i vrati jači nego ikad.

Navikao je Babić kroz svoj život na uspone i padove. Ovakav pad nije ništa novo za njega, a višestruko puta je dokazao da zna kako se vratiti. Ne sumnjamo da će to napraviti i ovaj puta.

Glavu gore, Alene! Najbolje tek slijedi.

Tekstualni prijenos uživo:

Runda 1:

Eksplozivan početak očekivali smo od Rozanskog i Babića, a to smo i dobili. Odmah je Rozanski nasrnuo na Babića, pritisnuo ga je uz konope, ali hrvatski boksač ostao je smiren i uspješno se izvukao iz ofenzive Rozanskog. Nanizao je Rozanski dva dobra lijeva krošea kad su se našli na sredini ringa i djelovao je nešto bolje i agresivnije početkom prve runde. Nakon 80-ak sekundi, Babić je završio na tlu prvi put i sudac mu je brojao. Rozanski je namirisao krv i silovito je nasrnuo na Babića. Nizao je Rozanski udarce, ali većina ih je odsjedala u blok Babića.

Potom se dogodilo ono čega smo se svi strašno pribojavali. Sudac je samo čekao priliku da prekine ovaj meč, a to se i dogodilo 64 sekunde prije kraja meča. Babić je protestirao, nije bio niti približno uzdrman da bi došlo do prekida, ali očekivalo se navlačenje suca za domaćeg borca i upravo to se i dogodilo. Ne može se reći da je prekid u potpunosti neopravdan, ali ipak se radi o meču za svjetsku titulu, a meč je okončan dok su oba borca bili na nogama.

Lukasz Rozanski slavio je nokautom u prvoj rundi, a Babić je upisao prvi poraz u svom 12. profesionalnom nastupu. Šteta!

Linker
24. travanj 2024 15:16