K1 i Boks

Mala utjeha za Alena Babića: ‘Savage‘ je zaradio najveći honorar u svojoj karijeri, plaćen je bolje od pobjednika meča

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
33-godišnji hrvatski boksač zaradio je vrlo respektabilnu sumu novca za nešto više od 30 sekundi borbe

Gorak, jako gorak okus poraza nešto je s čime će se Alen Babić nositi jedno vrijeme. ‘‘Savage‘‘ je jučer navečer predvodio boksačku priredbu u Londonu, boksao je protiv domaće uzdanice Johnnyja Fishera i nadao se ponajvećoj pobjedi u dosadašnjoj karijeri. Nažalost, Alen je upisao jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri i ovaj poraz mogao bi poprilično narušiti njegove ambicije u svijetu boksa.

Pobjedom nad Fisherom, Babić bi ponovno dosegnuo reputaciju koju je uživao neposredno prije napada na svjetsku titulu u bridger kategoriji. No, ekspresnim porazom bez ‘‘ispaljenog metka‘‘, Babićeva reputacija trpi težak udarac i bit će zanimljivo vidjeti kako će Babić kotirati na boksačkom tržištu nakon ovog meča.

Mala utjeha u svemu ovome bit će honorar koji Babić nosi kući nakon meča s Fisherom. Naime, prema navodima NyFights-a, Babić će za meč protiv Fishera uzeti najizdašniji honorar u dosadašnjoj karijeri. Na Alenov bankovni račun trebalo bi sjesti 210 tisuća dolara, dok će Johnnyju Fisheru pripasti manji udio ukupnog honorara predviđenog za ovaj meč. Englez postaje bogatiji za 140 tisuća dolara.

Podsjećamo, Babić je za meč protiv Lukasza Rozanskog zaradio oko 190 tisuća dolara i borbom protiv Fishera nadmašio je svoj rekordni honorar.

Naravno, Alen Babić sigurno bi mijenjao svaki cent te zarade za pobjedu nad Fisherom, jer tom pobjedom otvorio bi si vrata za još veće mečeve i bogatije honorare. Ovako ga čeka ‘‘trnovit put‘‘ do eventualnih novih velikih mečeva, ali želimo mu svu sreću u vraćanju karijere na pobjedničke staze.

Linker
30. kolovoz 2024 13:29