K1 i Boks

Manny Pacquiao izgubio na sudu protiv McGregorovih menadžera: Morat će im isplatiti ogromnu odštetu

Manny Pacquiao

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Jedan od velikana svjetskog boksa označen je krivim i presuda je izrečena jučer

Snažan udarac primio je Manny Pacquiao, ali ne unutar boksačkog ringa, nego unutar sudnice tijekom pravne bitke s Paradigm Sports Managementom. Velika promotorska kuća i menadžerska kompanija koja zastupa Conora McGregora, a do prije par mjeseci zastupala je i borce poput Israela Adesanye, Leona Edwardsa, Jirija Prochazke itd., dobila je bitku protiv umirovljenog filipinskog boksača.

Radi se o tužbi koja datira još od 2021. godine, a Pacquiao je tada prekršio odredbe ugovora koji je potpisao s Paradigmom. Pacquiao je tada trebao odraditi meč protiv Mikeyja Garcije, a Paradigm bi poslužio kao posrednik u toj borbi. Manny je navodno unaprijed dobio 3,3 milijuna dolara od Paradigma, ali meč se nikad nije održao.

Pacquiao je izdao Paradigm tako što je uspostavio suradnju s PBC-om (Premier Boxing Champions). Radi se o promotorskoj kući Ala Haymona.

‘‘Izuzev milijuna dolara čistog financijskog gubitka koji će Paradigm pretrpiti, šteta koju je Pacquiao nanio njihovoj reputaciji je neizračunljiva. Taman kad se Paradigm trebao etablirati kao veliko ime u profesionalnom boksu, Pacquiao im je navukao reputaciju otrcanih boksačkih predstavnika.‘‘, objasnio je odvjetnik Paradigma još sredinom 2021. godine.

Pacquiao se preko svojih odvjetnika branio pojašnjenjima da Paradigm nije bio spreman ispuniti sve stavke njihovog ugovora i da s njima ne bi niti surađivao da je znao kako će se to dogoditi.

Parnica je potrajala dvije godine, a jučer je donesena presuda kojom je Pacquiao označen krivim. ‘‘Pacman‘‘ će na račun Paradigma morati isplatiti 3,3 milijuna američkih dolara koje su mu 2021. godine uplatili, a na taj iznos će dodati i 1,8 milijuna dolara za štetu koju im je učinio. Troškovi suda iznose oko 2 milijuna dolara, a Paradigm ima pravo potraživati i 10 posto godišnje kamate na iznos presude unatrag tri godine.

Dakle, kad se sve zbroji, Manny Pacquiao ovom presudom ostaje lakši za nešto više od osam milijuna američkih dolara. Devet članova porote presudilo je u korist Paradigma, dok je troje porotnika ostalo na strani Mannyja.

Dobrano je 44-godišnji Pacquiao udaren po džepu, ali s obzirom na ogromnu zaradu do koje je došao kroz svoju karijeru, neće Manny Pacquiao imati pretjerano velikih problema u podmirivanju ove odštete.

Linker
15. travanj 2024 23:50