K1 i Boks

‘Procurile‘ su brojke: Ryan Garcia i Gervonta Davis nadmašili su sva očekivanja s prodajom PPV-a

Ryan Garcia (lijevo) i Gervonta Davis (desno)

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Dvojica talentiranih boksača uspjeli su premašiti jedan milijun prodanih prijenosa

Vrlo zanimljiv meč pružili su nam Gervonta Davis (29-0) i Ryan Garcia (23-1) proteklog vikenda u Las Vegasu. Obojica su u meč ušli kao neporaženi boksači od kojih se očekuju velike karijere, ali Gervonta se pokazao trenutno boljim boksačem i slavio je nokautom u sedmoj rundi.

28-godišnjak iz Baltimorea opravdao je ulogu favorita, a Garciju je završio udarcem u tijelo, točnije u jetru. Nije se 24-godišnji Ryan uspio oporaviti od tog udarca i morao je priznati Gervonti da je trenutno bolji od njega. Davis će nastaviti svoj put prema samom vrhu, dok Ryan Garcia očito još uvijek nije spreman za najviše domete.

No, što je s brojkama koje je ovaj meč ostvario? Puno se nagađalo može li ovaj meč prodati više od milijun PPV-ova, unatoč tome što je cijena jednog PPV-a (Pay-per-view) iznosila čak 85 američkih dolara. U prosjeku se prognoziralo da će borba prodati između 450 i 750 tisuća prijenosa, ali čini se da su brojke premašile sva očekivanja.

Naime, prema podacima do kojih su došli na portalu BoxingScene.com, meč između Gervonte Davisa i Ryana Garcije prodao je čak 1,2 milijuna PPV-ova. Radi se o zbilja impresivnoj brojci, naročito u doba kada piratstvo i ilegalni ‘‘streamovi‘‘ sve više utječu na ove brojke, odnosno, drastično ih smanjuju.

Prodaja ulaznica također je odlično prošla. 20842 ulaznice prodane su za meč održan u T-Mobile Areni u Las Vegasu, a generirano je 22,8 milijuna američkih dolara od prodaje ulaznice. Radi se o petoj najvećoj zaradi od ulaznica za boksačke mečeve održane u Las Vegasu. Meč između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa generirao je čak 72,2 milijuna dolara samo od ulaznica, dok je meč između Floyda i Conora McGregora polučio zaradu od 55,4 milijuna američkih dolara.

Nisu Garcia i Gervonta Davis zasad dosegli te brojke, ali nije isključeno da ih u budućnosti dosegnu. Pred obojicom je još puno godina profesionalne karijere, a činjenica je da obojica posjeduju gotovo sve što je potrebno za postati ogromnom boksačkom zvijezdom.

Linker
16. travanj 2024 20:22