K1 i Boks

Marko Milun izborio je finale EUBC kupa u Budvi, lakoćom je slavio protiv europskog prvaka!

Marko Milun

 FACEBOOK/HRVATSKI BOKSAčKI SAVEZ
Finale je na rasporedu u nedjelju (15. listopada)

Marko Milun uspio je ući u finale EUBC kupa u Budvi! Hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji +92 kilograma iz zagrebačkog Leonarda nastavlja pobjednički pohod u velikom stilu.

Milun je u polufinalu elitnog EUBC kupa u Budvi izborio treću vrhunsku pobjedu zaredom - u polufinalu je pobijedio prvaka Europe U-22 Ahmeda Hagaga (23) iz Austrije sigurnom, jednoglasnom odlukom (5:0) u sve tri runde!

Vrhunski je odboksao meč protiv snažnog, čvrstog Austrijanca egipatskog podrijetla i držao borbu pod kontrolom od prve do posljednje minute. Uspio je nametnuti i zadržati distancu, neumorno je prednjom desnom rukom zaustavljao nalete korpulentnog Hagaga, a nekoliko puta pogodio ga precizno i svojom teškom, razornom zadnjom ljevicom.

Protivnik je pokušao preusmjeriti borbu nasrtajima u klinč i čestim držanjem dekoncentrirati Miluna, naglo iz klinča plasirati široke zadnje direkte, ali naš prvak sjajno se pripremio za meč i nije se dao uvući u "prljavi ples" s Hagagovim hrvačkim zahvatima.

Kvalitetnim kretanjem i precizno plasiranim direktima zagospodario je ringom i meč čisto bodovno riješio već nakon dvije runde nakon kojih je imao nedostižnu prednost 20:18 kod svih pet sudaca! U trećoj rundi je rutinirano, iskusno čuvao uvjerljivu prednost i pazio se nepotrebnog kreševa i nekog zalutalog "lucky puncha".

Plasmanom u finale EUBC kupa zaradio je i novih 10.000 dolara (pobjednik će zaraditi 15.000), koliko je bio nagrađen i za veliki trijumf na Monte Carlo Grand Prixu prije tri tjedna kad je trijumfirao protiv aktualnog viceprvaka svijeta, Kubanca Lopeza.

Za zlato na EUBC kupu Marko Milun će danas boksati u spektakularnom finalu na otvorenom ringu u Budvi, protiv bugarskog Kubanca Yordana Hernandeza Morejona. On je u polufinalu je sigurno pobijedio reprezentativca Srbije Vladana Babića.

Bravo i sretno!

Linker
27. travanj 2024 08:48