K1 i Boks

Marko Milun osvojio je EUBC kup! Dominantnom izvedbom nastavio je fantastičan niz pobjeda, Bugarin nije imao šanse

Marko Milun

 FACEBOOK/HRVATSKI BOKSAčKI SAVEZ
Prije samo tri tjedna šokirao je svjetskog viceprvaka

Fantastične vijesti stižu nam iz Budve: Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji (+92 kilograma), olimpijski kandidat Marko Milun (27) osvojio je elitni EUBC kup!

Milun je u finalnoj borbi za zlato u dominantnom stilu, u kakvom je odboksao sva četiri meča u Budvi, uvjerljivo s jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio bugarskog Kubanca Yordana Morejona Hernandeza s čistih 5:0!

Hrvatski boksač tehnički je besprijekorno dominirao u finalu, nije dopustio ni tračak nade moćnom, gorostasnom Kubancu s bugarskom putovnicom i u potpunosti mu je nametnuo svoj stil - neumorno ga je pogađao prednjim direktima i sve pokušaje Kubanca zaustavljao zadnjom ubojitom ljevicom. Ako nisu mogli proći direkti, plasirao mu je dugačke lijeve aperkate.

Bugarski Kubanac spas je tražio u naletima glavom i u klinču, a na kraju je u trećoj dobio i javnu opomenu, kada je meč bodovno bio riješen u prve dvije runde - Milunu je prva runda pripala sa 4:1, a druga s čistih 5:0!

Milun je demonstrirao vrhunsku formu i moć u četiri meča zaredom u Budvi - redom je nizao sigurne pobjede protiv Francuza Djamila Aboudue-Moindzea, bivšeg svjetskog viceprvaka Armenca Davita Chaloyana i za ulazak u finale europskog prvaka U-22 Ahmeda Hagaga!

U finalu je bio bolji od bugarskog Kubanca Hernandeza koji je nedavno osvojio Balkansko prvenstvo, a na Europskim igrama u Krakovu 2023. osvojio brončanu medalju. Ako pričamo o mlađim kategorijama, Hernandez je bio svjetski prvak u mlađim seniorima i zlatni na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine!

Marko Milun je za uvjerljivi trijumf uz zlatnu medalju u Budvi osvojio i nagradu od 15.000 dolara. Prije samo tri tjedna na Monaco Grand Prixu svladao je još jednog Kubanca, svjetskog viceprvaka Arzolu Lopeza i za trijumf na tom IBA-inom spektaklu osvojio 10.000 dolara!

Čestitke!

Linker
28. travanj 2024 02:28