K1 i Boks

Marko Milun upisao novu pobjedu, bez većih problema slavio je protiv drugog na svijetu

Marko Milun

 MICKAEL CHAVET/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mickael Chavet/zuma Press/profimedia
Dva puta je slao Kubanca u nokdaun

Hrvatski superteškaš Marko Milun upisao je novu pobjedu na IBA Champions Night u Monaku. Jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je protiv Kubanca Fernanda Arzole Lopeza nakon pet rundi po tri minute u kojima je pokazao da je bolji boksač i zasluženo imao podignutu ruku na kraju meča.

Prva runda uglavnom je protekla u ispitivanju snaga, gdje je Milun često pokušavao silovito ići prema naprijed, ali većinom je sve eskivirano. Nažalost po gledatelje, tako je prošla i druga dionica u kojoj niti jedan boksač nije uspio nametnuti svoj tempo te smo prečesto gledali ulaske u klinč i hrvanje i nadali se da će ostatak meča biti nešto zanimljiviji.

Milun je počeo bolje pogađati u trećoj rundi. Često su mu prolazili udarci zadnjom (lijevom) rukom te je pogađao dobre krošee, a nakratko je i zaustavljeno vrijeme zbog posjekotine iznad desnog oka Kubanca. Četrdesetak sekundi prije kraja runde, Milun ga je poslao u nokdaun, ali sudac je izbrojao do osam i meč se nastavio, ali momentum je na strani našeg teškaša. Upravo to pomoglo je Milunu da nastavi dobro raditi u idućoj rundi te je konstantno jače pogađao protivnika, a na kraju runde ga je poslao u još jedan nokdaun, ali preživio je i čekao nas je ulazak u zadnju rundu.

U posljednjoj rundi osjetilo se da su oba borca već ostala bez goriva i tempo je pomalo pao, a više smo gledali klinčeve i "hrvanje". Ipak, to je više odgovaralo Milunu koji je do tada imao prednost, a to je potvrdio jer ga Kubanac nije nokautirao. Zanimljiva činjenica jest da je Lopez bio srebrni na Svjetskom prvenstvu, ali to ovdje nije pokazao te je Milun upisao zasluženu pobjedu.

Bravo!

Linker
07. svibanj 2024 02:08