K1 i Boks

Martin Bakole reagirao prema IBF-u, traži zabranu meča Yoke i Hrgovića

Filiš Hrgović

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Pravi pregovori nisu ni krenuli, a problemi su se već krenuli pojavljivati

Nakon što je postalo službeno kako je Tony Yoka prihvatio meč protiv Filipa Hrgovića, neke nove informacije o tome kako teku pregovori nismo dobili. Mora nam svima biti jasno kako je najteži dio procesa dogovaranja meča tek ispred nas te kako se puno toga može dogoditi što bi onemogućilo održavanje istog. Nažalost, tako što nije samo do timova iza dva boksača koji bi se trebali susresti, nego postoje i problemi sa strane.

Kao što mnogi znaju, Yoka je za 15. siječnja imao ugovoren meč protiv Martina Bakolea, no zbog francuskih COVID-19 restrikcija je meč odgođen za termin u kojem će se moći održati pred publikom. Kad je Francuz prihvatio ulazak u pregovor za meč protiv hrvatskog teškaša, njegov promotor izjavio je da je meč protiv Bakolea zapravo otkazan, a ne odgođen, no Kongoanac i njegov tim se s time ne slažu.

Kako javlja ESPN, Bakoleov menažder Billy Nelson posljednje je dobio poruku kako bi meč Yoke i njegovog boksača trebao biti premješten za 5. ili 12. ožujka. Budući da smatraju kako je ugovor za meč, kojim bi njegov boksač trebao zaraditi četverostruko veći iznos nego za bilo koji meč do sada, još uvijek valjan, obratili su se odvjetnicima te su poslali IBF-u zahtjev za zabranu tog meča prije nego Yoka odradi svoju obavezu.

Sad je zapravo sve na boksačkoj organizaciji. Ako reakcija Bakoleovog tima ima ikakve pravne osnove, može se dogoditi da IBF uistinu otkaže mogućnost meča Yoke i Hrgovića, sve dok Francuz ne odradi svoje obaveze iz ugovora. Ako to odbiju, postoji mogućnost sudske tužbe od strane Bakoleovog tima te bi se tu stvorili još veći problemi. Trenutno se tako čeka reakcija IBF-a te je, prema ESPN-ovim informacijama, Yokina promotorska kuća, Top Rank Boxing, trenutno pregovore stavila na čekanje. To je zapravo potvrdio njihov glasnogovornik.

Bilo je za očekivati kako će problema u provedbi meča svakako biti, to je u današnjem boksu apsolutno uobičajeno, no dolazak treće strane samo cijelu situaciju uvijek dodatno otežava.

Ako IBF donese odluku kako Yoka nije u mogućnosti boriti se protiv Hrgovića prije nego odradi svoje obaveze, protivnika za "El Animala" tražit će se dalje po rang ljestvici organizacije.

Linker
19. lipanj 2024 00:06