K1 i Boks

Masvidal organizira sjajan event: Roy Jones borit će se protiv bivšeg UFC prvaka, nastupit će i Aldo

Roy Jones Jr.

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov velteraš odlučio je popuniti svoj sljedeći event jako poznatim borilačkim imenima

Još sredinom 2021. godine Jorge Masvidal bacio se u promotorske vode i s radom je krenuo Gamebred Promotions, nova borilačka organizacija. MMA mečevi bez rukavica, raznorazni boksački mečevi i slično, karakterizirali su prve evente Gamebred Promotionsa.

Posljednji event održan je u 11. mjesecu 2022. godine, a s obzirom na izostanak nekih poznatih imena i medijske popraćenosti, dojam je da Masvidalov posao nije išao najboljim tijekom. Međutim, Jorge je odlučio dodati gas i sljedeći event izgleda fantastično, barem na papiru.

Jorge je gostujući u MMA Houru najavio ‘‘Gamebred Boxing 4‘‘ event i otkrio je nekoliko boksačkih mečeva koje ćemo gledati u sklopu tog eventa.

U glavnoj borbi večeri nastupit će prava boksačka legenda, Roy Jones Jr., a protivnik će mu biti nekadašnji prvak UFC-ove lake kategorije, Anthony Pettis. Royja Jonesa uistinu ne treba posebno predstavljati. Radi se o velikanu koji ima 75 profesionalnih boksačkih nastupa iza sebe, a pobjedu je ostvario čak 66 puta. Devet puta je gubio u profesionalcima, a njegova amaterska karijera također je bila uspješna.

Jones je osvojio brojna velika odličja, a ističe se srebrna olimpijska medalja na Igrama u Seoulu 1988. godine. Radi se ujedno i o jednoj od najpoznatijih ‘‘krađa‘‘ u povijesti olimpijskog boksa. Roy Jones Jr. izgubio je od domaćeg predstavnika Parka Si-Huna. Iako je Jones dominirao od početka do kraja, suci su presudili u korist Parka.

Navodno su čak i stanovnici Južne Koreje ‘‘bombardirali‘‘ medijske kuće pozivima, pritom navodeći da je favoriziranje domaćih sportaša otišlo predaleko i da je Jones zaslužio pobjedu. Ništa se ipak nije promijenilo i Jonesov san o zlatnoj olimpijskoj medalji ostao je nedosanjan zbog krađe u Južnoj Koreji. Roy je ring napustio u suzama, bijesan, ali i tužan.

Ono što Jonesu ne ide u prilog u meču protiv Pettisa, jesu godine ovog legendarnog boksača. Jones je nedavno napunio 54 godine života, a posljednji put u ringu se pojavio krajem 2020. godine. Tada je odradio egzibiciju protiv Mikea Tysona koja je završila bez pobjednika, ali po mnogima je Tyson ipak bio bolji. Jones je profesionalno nastupao do drugog mjeseca 2018. godine, a karijeru je okončao sa četiri uzastopne pobjede, ali protiv ne baš zvučnih imena.

Anthony Pettis s druge strane posjeduje iskustvo 39 odrađenih profesionalnih MMA mečeva (25-14), a protekle dvije godine podosta neuspješno nastupao je pod okriljem PFL-a, gdje je upisao jednu pobjedu i četiri poraza. Boksačko iskustvo ne posjeduje.

Osim Pettisa i Jonesa, na Masvidalovom eventu nastupit će još niz MMA legendi. Jose Aldo boksat će protiv Jeremyja Stephensa. Dvojica UFC-ovih veterana borili su se 2018. godine pod okriljem UFC-a, a slavio je Aldo nokautom u prvoj rundi. Jose će ovaj vikend odraditi boksački debi protiv Emmanuela Zambrana, a izgleda da se Aldo planira dosta aktivno baviti boksom, jer samo mjesec i pol kasnije odradit će taj spomenuti meč protiv Stephensa.

Vitor Belfort također će biti dio ‘‘Gamebred Boxinga‘‘, a protivnik će mu biti sunarodnjak ‘‘Jacare‘‘ Souza. Jacare je Belforta porazio 2016. godine, tehničkim nokautom u prvoj rundi. Masvidal je potvrdio i obračun Pearl Gonzalez i Gine Mazany, a vrlo zanimljiv bit će i meč Paula Daleyja kojeg čeka Anthony Taylor.

Daley se prošle godine povukao iz MMA-a s reputacijom ubitačnog nokautera. Čak 35 puta slavio je nokautom, a ‘‘Semtex‘‘ je karijeru okončao upisavši 44 pobjede i 18 poraza. Njegov protivnik ‘‘Pretty Boy‘‘ Taylor nekadašnji je Bellatorov borac, a proteklih godina često nastupa na raznoraznim ‘‘celebrity‘‘ boksačkim eventima. 2021. goine boksao je protiv Tommyja Furyja, a taj meč izgubio je jednoglasnom odlukom. Paul Daley bit će favorit u ovoj borbi, a UFC-ov borac Arnold Allen taj meč prokomentirao e riječima:

‘‘Semtexov meč djeluje ilegalno.‘‘, aludirajući da se Anthony Taylor neće dobro provesti.

Sve u svemu, zanimljiva boksačka priredba čeka nas 1. travnja (4. mjesec), a event će se održati u Milwaukeeju.

Linker
19. travanj 2024 10:36