Ostalo

Bivši UFC-ov borac ovaj vikend nastupa na Masvidalovoj priredbi: ‘Platit će me trostruko više nego UFC‘

Markus Perez

 Screenshot (youtube, Pillow Fight Championship)
32-godišnji borac srednje kategorije, Markus Perez, jako je uzbuđen zbog nastupa na Gamebred Boxing eventu

Ovaj vikend, točnije u noći sa subote na nedjelju, održat će se Gamebred Boxing 4 event. Brojna poznata borilačka lica nastupit će pod okriljem organizacije koju vodi Jorge Masvidal, a među manje poznatima je Markus Perez, bivši UFC-ov borac srednje kategorije.

Ne može se Perez mjeriti s popularnošću jednog Royja Jonesa Jr.-a, Vitora Belforta, Anthonyja Pettisa, Josea Alda ili Jacarea Souze, ali svoje mjesto na eventu svejedno je pronašao. Perez se prvotno trebao boriti protiv Paula Daleyja, ali Daley je nastup nažalost morao otkazati i Joe Riggs uskočio je kao zamjena.

Gostujući u Trocacao Franca podcastu, Perez je otkrio kako se našao na ovom eventu i zašto je pristao nastupiti u boksačkom meču. Masvidal je Perezu osobno prišao u dvorani i pitao ga je li zainteresiran za nastup.

‘‘Rekao sam mu da sam MMA borac i da sam spreman na bilo kakvu borbu. Masvidal mi je rekao: ‘Nudim ti ovoliko za boksački meč‘. Ja nisam mogao vjerovati: ‘Više nego što sam zarađivao u UFC-u? Pristajem, odradimo to‘. Radi se o dobrom novcu, ali fokus je ipak na prebijanju protivnika.‘‘, otkrio je Perez.

32-godišnji Perez iza sebe ima 20 MMA nastupa (14-6-0), a pod okriljem UFC-a nastupio je sedam puta (2-5). Kavez je dijelio s borcima poput Dricusa Du Plessia i Eryka Andersa, ali očito nije pretjerano dobro zarađivao u najboljoj MMA organizaciji.

Prema neslužbenim podacima iz 2022. godine, Perez je po ugovoru s UFC-om imao zagarantiranih 20 tisuća dolara za nastup i još pet tisuća dolara dobivao je od sponzora (Venum). U slučaju pobjede, Perez bi dobio još 20 tisuća dolara, ali s obzirom da je puno više gubio, nego pobjeđivao pod okriljem UFC-a, rijetko je uzimao taj dodatni bonus. Perez je otkrio da se radi o trostruko većem honoraru od onog koji je imao u UFC-u.

Masvidal će ga platiti bolje nego UFC, a Perez je od Jorgea zatražio i ulogu zamjene u slučaju da nastup otkažu Jacare ili Belfort. Dvojica Brazilaca trebali bi se boriti jedan protiv drugog, a Perez je spreman uskočiti ako bude potrebe.

‘‘Rekao sam Masvidalu da me stavi za rezervu za meč između Jacarea i Belforta. Ako netko od njih otkaže, želim uskočiti. Također, tko god pobijedi u tom meču, želim se boriti protiv pobjednika u petom mjesecu. Masvidal mi je rekao da će event biti organiziran i u petom mjesecu, a on me želi i na tom eventu.‘‘, otkrio je Perez.

32-godišnji Brazilac vidno uživa biti dijelom Gamebred Boxinga, ali prije svega čeka ga meč protiv Joea Riggsa, borca koji iza sebe ima 70 MMA nastupa (49-18-1, 2 NC). Riggs posjeduje i bogato iskustvo nastupanja u boksu bez rukavica.

Linker
21. lipanj 2024 17:21