K1 i Boks

Mayweather ostaje bez svog miljenika: Gervonta Davis ne želi više surađivati s njim

Gervonta Davis i Floyd Mayweather

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Puno je Floyd Mayweather očekivao gradeći karijeru Gervonte Davis, ali u plodovima više neće uživati

27-godišnji američki boksač Gervonta ''Tank'' Davis jedan je od najboljih i najuzbudljivijih boksača lake kategorije na svijetu.

26 profesionalnih nastupa trenutno je iza njega, a Gervonta je upisao jednako toliko pobjeda. Čak 24 puta slavio je nokautom, a ovog vikenda čeka ga Rolando Romero (14-0-0, 12 KO) u obračunu za WBA (Regular) titulu u lakoj kategoriji.

Meč će se održati u ranim nedjeljnim satima, u New Yorku, a radi se o nominalno najvećem borilačkom događaju koji nam se nudi ovog tjedna.

Što se Gervonte Davisa tiče, on je pod svjetla reflektora došao već od samih početaka svoje karijere. Floyd Mayweather i njegova promotorska kuća Mayweather Promotions uzeli su ga pod svoje i konstantno gurali. Znamo svi kako Mayweatherov poguranac puno znači u boksu, a tako su i brojni boksački fanovi jako brzo saznali za Gervontu Davisa.

Nije sve ipak tako bajno na relaciji Davis-Mayweather. Naime, čini se kako se toj suradnji bliži kraj, a Floyd bi mogao ostati bez Gervonta taman u trenucima kad taj sjajni boksač radi iskorak ka samom vrhu i postaje velikom zvijezdom.

Lako je moguće da meč protiv Romera bude posljednji Gervontin pod okriljem Mayweather Promotionsa, a Gervonta je puno otkrio u ''Last Stand Podcastu'' koji vodi Brian Custe. Voditelj je upitao Davisa je li došlo vrijeme da preuzme kontrolu nad svojom karijerom i napusti Mayweathera, na što je Gervonta odgovorio:

''Ne radi se nužno samo o napuštanju Mayweather Promotionsa. Stvar je u tome da moram postati muškarac koji se brine o sebi, odgovornost mora postati mojim prioritetom. Smatram kako bih ja trebao brinuti o svojoj karijeri. Vrijeme je za to. Ne možete se vječno voziti s pomoćnim kotačićima. Vrijeme je za vožnju bicikla bez toga.'', rekao je Gervonta, a zatim je direktno potvrdio kako će meč protiv Romera biti njegov posljednji u suradnji s Mayweather Promotions kućom.

Još u trećem mjesecu, Floyd Mayweather osvrnuo se na mogući rastanak s Gervontom Davisom, a i tada je sve upućivalo da se taj trenutak bliži.

''Ništa ne traje vječno. Uvijek ću voljeti 'Tanka'. Volim ga i na njega gledam kao na sina. On mora učiniti ono što je najbolje za njega. Smatram da sam odradio odličan posao s njim i ponosan sam na njega.'', rekao je tada Floyd, a niti sam Gervonta nema nikakve loše osjećaje prema Mayweatheru.

''Osjećaj je obostran. Nemam ništa protiv Mayweather Promotionsa. Definitivno sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene proteklih godina. Jednostavno je vrijeme za odrastanje. Moram postati svojim čovjekom.'', objasnio je Gervonta Davis svoju odluku.

Hoće li se to pokazati dobrim potezom ili će ga povećana odgovornost omesti u onome što radi najbolje, vrijeme će pokazati. Gervonta Davis svakako je više nego uzbudljiv boksač, a s obzirom da mu je 27 godina, još dugo bi ga trebali gledati na najvišoj razini.

Linker
20. travanj 2024 07:11