K1 i Boks

(VIDEO) Totalni kaos na vaganju; Gervonta Davis gurnuo Romera sa pozornice!

Davis, Romero

 Screenshot(youtube, Showtime Sports)
Nesuglasice će danas riješiti u ringu

Tenzija definitivno nije nedostajalo na jučerašnjem vaganju za meč u kojem će danas Gervonta "Tank" Davis braniti regularnu WBA titulu lake kategorije protiv neporaženog Amerikanca Ronalda Romera. Kaos je izbio kada su se nakon službenog vaganja i suočavanja borci okrenuli pozirati za medije, gdje je Gervonta gurnuo Romera koji je pao s pozornice. U tom trenutku Romero je skočio nazad i nasrnuo na Davisa, a osiguranje ga je jedva uspjelo zadržati da se ne probije do prvaka. Nakon svega toga Romero je izjavio kako će odustati od borbe ukoliko se pokaže da je ozlijedio gležanj prilikom pada.

Gervontu Davisa mnogi smatraju najboljim borcem lake kategorije, iako je konkurencija tamo trenutno ogromna. Iako nije imao veliku amatersku karijeru, u profesionalnom boksu je ipak uspio napraviti velike rezultate i probiti se kao jedna od velikih zvijezda i potencijalnih "zlatnih koka" boksa. Neka od većih imena koje je pobjeđivao u boksu su Yuriorkis Gamboa, Leo Santa Cruz, Mario Barrios i Isaac Cruz. Protiv Lea Santa Cruza isporučio je jedan od najboljih nokauta aperkatom svih vremena, dok je protiv Isaaca Cruza pokazao da može ostati koncentriran i smiren čak i kad se na njega vrši veliki pritisak. Naime Isaac Cruz je po mnogima možda trebao i pobijediti u tome meču jer je bio agresor i vodio borbu, no ipak su prevladale nijanse u obliku preciznih udaraca "Tanka" Davisa.

Rolando Romero je 26-godišnji američki boksač koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 14 pobjeda u isto toliko nastupa. Unatoč malom broju mečeva, Romero se ipak uspio probiti do pozicije izazivača za naslov. Naime, on je već prije dvije godine u svojem dvanaestom meču karijere osvojio privremeni WBA pojas lake kategorije, a sada se bori za onaj regularni koji drži Gervonta Davis.

Onaj "Super" WBA pojas trenutno drži Australac George Kambosos Jr. koji se idući vikend bori za ujedinjavanje svih pojaseva lake kategorije protiv Devina Haneya.

Linker
16. travanj 2024 12:47