K1 i Boks

Mayweather ulazi u ring s 18 godina mlađim YouTuberom, na tribinama bi moglo biti 65 tisuća navijača!

Floyd Mayweather Jr i Logan Paul
 VICTOR DECOLONGON/AFP/PROFIMEDIA
Ponajbolji boksač u povijesti pronašao je protivnika koji će mu donijeti milijune američkih dolara

Priča koja se ponovno zakotrljala prošloga tjedna dobila je svoj nastavak. Službeno je potvrđen novi ekshibicijski meč nekadašnjeg svjetskog prvaka Floyda Mayweathera Jr-a!

Jedan od najboljih boksača u povijesti u ring se vraća 6. lipnja i to na priredbi koja će se održati na Hard Rock stadionu u Miamiju.

Mayweatherov suparnik ovom će prigodom biti slavni YouTuber Logan Paul, inače brat Jakea Paula koji je nakon nokaut pobjede nad Benom Askrenom postao sveprisutna tema u borilačkim krugovima.

44 godišnji Mayweather i 18 godina mlađi Paul još su u prosincu najavili svoj susret. Prva ideja bila je da se obračunaju u veljači, ali ti su planovi na kraju pali u vodu.

Međutim, prošloga tjedna ova je priča ponovno postala aktualna, a kao datum se spominjao 5. lipnja, no na kraju je dogovor pao da rukavice ukrste točno jedan dan kasnije. Razlog? Predstavnik Showtimea objasnio je za MMA Fighting da s novim datumom izbjegavaju podudaranje s drugim boksačkim eventom, onim na kojem ćemo gledati Teofima Lopeza i George Kambosos Jr-a.

S obzirom na to da će se borba Floyda i Logana održati na Floridi, dolazak navijača u punom kapacitetu bit će dopušten. Naravno, ne pojave li se u međuvremenu neke nove mjere opreza. No, ostane li sve kako je, spomenimo da Hard Rock stadion može primiti više od 65 tisuća navijača...

Neke detalje, poput broja rundi, još uvijek ne znamo, ali spomenimo da se prošlog tjedna pojavila informacija po kojoj Mayweather neće smjeti imati više od 72,6 kilograma, dok će gornja previđena granica za osjetno krupnijeg Paula biti 86,2.

Ovo će, naglasimo, biti ekshibicija. Inače kao profesionalac, Mayweather se umirovio sa savršenih 50-0, dok Logan iza sebe ima samo jedan jedini meč i to onaj u kojem je podijeljenom odlukom sudaca izgubio od kolege YouTubera poznatog pod nadimkom KSI.

Linker
21. travanj 2024 23:22