K1 i Boks

McGregora samo jedan meč dijeli do borbe za naslov svjetskog boksačkog prvaka!?

Conor McGregor vs Floyd Mayweather Jr.
 JOHN GURZINSKI
Zanimljivu izjavu dao je predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman mnoge je iznenadio kada je ovih dana za britanski The Sun izjavio da Conora McGregora od napada na svjetsku boksačku titulu dijeli tek možda jedna jedina pobjeda.

Bivši dvostruki UFC-ov prvak u profesionalnom je boksu upisao tek jedan nastup i to onaj u kojem je 2017. izgubio od Floyda Mayweathera Jr-a. Irac je s ponajboljim boksačem u povijesti izdržao sve do 10. runde u kojoj je sudac nakon serije Mayweatherovih udaraca odlučio zaustaviti meč.

McGregor je, istaknimo, u ovim trenucima fokusiran na svoju MMA karijeru, a iduću borbu imat će već 23. siječnja u Abu Dhabiju i to protiv starog poznanika Dustina Poiriera. No unatoč tome što je sada posvećen nastupima u kavezu, nije tajna da 'Notoriousa' privlači sama pomisao na još jedan boksački spektakl. Između ostalog, više se puta posljednjih godina ponovno povezivao s Mayweatherom, ali i s još jednom legendom - Mannyjem Pacquiaom.

A ako se Irac u konačnici zaista odluči za novi boksački izazov, čini se da bi preko WBC-a mogao pronaći najbrži put do pojasa.

"Rekao bih da mora poraziti jednog rangiranog borca, a onda bi i sam imao pravo biti rangiran te se takav boriti za titulu. Imamo pregršt primjera s Muay Thai borcima koji se okreću profesionalnom međunarodnom boksu i prihvatljivo je da se bore za naslov. Imamo i amaterske superzvijezde poput Vasyla Lomachenka koje ulaze u profesionalni boks i bore se za titule. Dokazano je da to djeluje", rekao je Sulaiman za Sun Sport pa dodao:

"On nije novak koji tek ulazi u sport, iza njega je duga povijest u borilačkim sportovima pa je to ipak scenarij drugačiji od onih kakve smo gledali u prošlosti", zaključio je predsjednik WBC-a.

Linker
16. travanj 2024 14:47