K1 i Boks

Hearn otkrio novi datum za revanš Povetkina i Whytea: ‘Pobijedi li, želim ga gledati protiv Wildera‘

Alexander Povetkin i Dillian Whyte
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
‘Ovo je veliki meč za tešku kategoriju koji će odrediti obveznog WBC-ovog izazivača‘

Dillian Whyte imat će se 6. ožujka priliku osvetiti Alexanderu Povetkinu za težak poraz iz kolovoza prošle godine. Upravo je to datum koji je promotor Eddie Hearn otkrio za borbu koja se neko vrijeme odgađala zbog Povetkinovih problema s koronavirusom.

Dugoiščekivani meč dogodit će se na britanskom tlu, a nešto više detalja Hearn će javnosti otkriti u danima koji slijede.

"Prvi susret je bio posljednja borba koju smo gledali u 'fight campu'. Bio je to uzbudljiv nokaut kojeg se sjećam kao da se jučer dogodio. Ovo je veliki meč za tešku kategoriju koji će odrediti obveznog WBC-ovog izazivača. Velika, stvarno velika borba za Whytea. Borba u kojoj mora pobijediti", rekao je Hearn gostujući na The Ak & Barak Showu.

Slavni promotor usput je i otkrio koju bi to borbu mogao organizirati, ali pod uvjetom da Whyte pobijedi Povetkina.

"Znam da želi napad na WBC-ovu titulu, ali ako pobijedi volio bih ga gledati protiv Deontaya Wildera. Mislim da je to jako uzbudljiv dvoboj. Toliko je tu povijesti i verbalnih razmjena između njih dvojice... Wilder će uvijek biti u sjajnim mečevima, a ja samo želim da oni budu aktivni", zaključio je Hearn.

Priredba o kojoj će više detalja biti poznato kroz nekoliko dana vjerojatno je ista ona na kojoj ćemo gledati hrvatskog teškaša Alena Babića. Podsjetimo, 'Savage' je već najavio da vjerojatno nastupa početkom ožujka, a svoju sedmu profesionalnu pobjedu trebao bi loviti protiv bivšeg dvostrukog izazivača Erica Moline.

Linker
16. travanj 2024 07:17