K1 i Boks

McKean o Hrgoviću: ‘S obzirom na njegovu borbu sa Zhangom, pobjedu ću morati osigurati prekidom. Šokirat ću ga!‘

Demsey McKean

 Instagram/Demsey Mckean
‘On vjerojatno gleda snimke mojih prethodnih borbi, ali ja ću se pojaviti kao potpuno drugačiji borac‘, rekao je neporaženi Australac

Datum koji je u kalendaru domaćih boksačkih sladokusaca, od prošlog tjedna, zaokružen masnim flomasterom jest 12. kolovoza. Tada ćemo, naime, među konopcima ponovno gledati Filipa Hrgovića (15-0), koji će, nakon gotovo jednogodišnje pauze, u ringu londonske O2 Arene, odmjeriti snage s Australcem Demseyjem McKeanom (21-0). Dvojica neporaženih teškaša boksat će u sunaslovnoj borbi velike priredbe koju će predvoditi Anthony Joshua i Dillian Whyte, a pobjednik će, kao obvezni IBF-ov izazivač, stajati prvi u redu za napad na naslov te federacije, odnosno za obračun s s boljim iz meča između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa. Tim povodom oglasio se i McKean, te iznio svoja razmišljanja o nadolazećem okršaju s najboljim hrvatskim boksačem.

"Vrlo sam uzbuđen, mnogo puta sam bio spominjan u kontekstu velikih mečeva, a sada ću se boriti s Hrgovićem, mislim da je to najbolji mogući ishod. Pobjeda mi donosi status obveznog izazivača i meč s pobjednikom između Usyka i Duboisa. Kažu da se dobre stvari događaju ljudima koji čekaju, a ja sam čekao dovoljno dugo i nešto dobro je konačno sletjelo u moje krilo", rekao je 32-godišnjak u subotu tijekom razgovora za Boxing Social, pa govorio o prethodnom razdoblju u kojem je bio bez mečeva, te povukao paralelu između svoje i Hrgovićeve situacije po tom pitanju:

"Moj posljednji meč bio je na Matchroomovoj priredbi u Brisbaneu, u listopadu, i pokušavali smo progurati još jednu borbe prije ove, ali kad pokušavaš doći do velikog meča to zahtijeva mnogo pregovora i vremena. Sretan sam što smo sada uspjeli dogovoriti meč s Hrgovićem, koji je također imao pauzu kao i ja. Volio bih da sam imao još jednu borbu prije, ali, kažem, sretan sam što smo dogovorili ovu borbu, veselim joj se i radim za nju. Malo ‘ring rusta‘ postoji, ali u dvorani sam cijelu godinu, treniram od siječnja, započinjao sam i završavao kampove, pripremao se za mečeve i u svibnju i u lipnju i u kolovozu. Odradio sam puno rundi sparinga te zadržao formu i boksački IQ".

U nastavku razgovora neporaženi Australac usporedio je svoje boksačke karakteristike s onima Hrgovićevog posljednjeg protivnika, Zhileija Zhanga, te istaknuo je što smatra svojim prednostima.

"Visok je 198 centimetara, boksa u kontragardu, po tom pitanju smo slični, ali ja raspolažem s puno više alata od Zhanga. Moje noge i ruke su brže, puno sam pokretniji od njega. On možda ima malo više snažnih udaraca, ali ja svoje udarce puno bolje povezujem. Smatram da će Hrgoviću biti teško sa mnom u tim segmentima, to su moje prednosti koje ću koristiti. Također, izbivao je iz ringa malo duže od mene i bit će to zanimljiva borba", rekao je McKean novinaru Charlieju Parsonsu, pa otkrio svoje planove za 12 kolovoza:

"Želim pružiti dobru izvedbu, pobijediti Hrgovića i napraviti veliki iskorak, ne samo zbog statusa obaveznog izazivača, nego i zato što ću zaraditi poštovanje kojeg tražim već neko vrijeme. Dokle god ne pobijedite veliko ime, nećete dobiti taj respekt, tako ova igra funkcionira. Osjećam da će Hrgović izvući najbolje iz mene, on je netko tko će uzvraćati udarce i bit će mi mnogo teže s njim nego s protivnicima koji su se povlačili. Osjećam se dobro po tom pitanju, on vjerojatno gleda snimke mojih prethodnih borbi, ali ja ću se pojaviti kao potpuno drugačiji borac. Šokirat ću mnoge ljude, ali i njega samog".

U završnom dijelu intervjua, McKean je rekao nešto što bi se moglo protumačiti kao da implicitno sugerira kako je El Animalu u meču za Zhangom pobjeda poklonjena sudačkom odlukom, naglasivši pritom kako će ciljati prekid prije posljednjeg gonga.

"Tražit ću vrhunsku izvedbu, a s obzirom na Hrgovićevu borbu sa Zhangom, potreban mi je prekid da osiguram pobjedu", istaknuo je Australac, a istu je tezu ponovio i u razgovoru za Matchroom Boxing:

"Pripremamo se za 12 rundi, ali želim pobijediti prekidom. Osjećam da je Zhang... Osjećam da mi je, s obzirom na njegovu borbu sa Zhangom, potreban prekid kako bih osigurao pobjedu. On je favorit, ali vidjet ćemo, ja vjerujem u svoju snagu".

Osim toga, McKean se dotaknuo i Filipove uspješne amaterske karijere, te, došao do zaključka kako ga teškaš iz Sesveta, s obzirom na svoj bogati amterski pedigre, vjerojatno podcjenjuje.

"Ovu borbu doživljavam kao borbu za titulu. Hrgović vjerojatno gleda preko mene. Nisam se borio na natjecanjima na kojima se on borio, vjerojatno smatra da će sa svojim amaterskim pedigreom proći kraj mene. Smatram da je pomalo sklon podcjenjivanju, kao i mnogi koji su bili dobri u amaterima, ali ja ću se boriti - a to je jedino važno", samouvjereno je zaključio "The Tower of Terror".

Linker
27. travanj 2024 23:56