K1 i Boks

Meč Canela i Planta ponovno u igri, već je dogovoren novi datum

Canelo Alvarez
 Carlos Zepeda/Newscom/Profimedia
Meč za ujedinjenje svjetskih profesionalnih titula super srednje kategorije ipak će se održati

18. rujna bio je prvobitno planirani datum za meč Canela Alvareza i Caleba Planta te se činilo kako pregovori idu u dobrom smjeru. I zaista, detalj po detalj se dogovaralo i potvrđivalo, da bi onda odjednom meč propao, nakon čega su krenule optužbe s obje strane. Canelov tim govorio je o nerealnim zahtjevima s druge strane, dok je Plant isto govorio za Meksikanca, dodavši kako su prihvatili gotovo sve njegove prijedloge izmjena ugovora.

Situacija je bila takva da su obje strane govorile kako su pregovori završili i da su male šanse da se ponovno pokrenu. Canelo je već krenuo gledati prema drugim opcijama, no bez medijske pompe su strane ponovno sjele za stol i čini se da je ovog puta sve dogovoreno.

Meksikanac je na svom Instagramu otkrio kako je 5. studenog novi datum meča te kako je pao dogovor.

Alvarez je do sada bio svjetski prvak u četiri različite kategorije, no niti u jednoj nije kompletirao sve pojaseve i time postao apsolutni svjetski prvak. Kako trenutno posjeduje WBA, WBO i WBC pojaseve super srednje kategorije te mu nedostaje tek IBF koji je u vlasništvu Planta, ovaj meč bilo mu je vrlo bitno dogovoriti.

Plant će ovim putem zaraditi honorar karijere, a također će imati priliku postati apsolutni svjetski prvak, budući da Canelo u meč unosi sva tri svoja pojasa. Naravno, zbog same te činjenice, ali i zbog globalne popularnosti, jasno je da će Meksikanac zaraditi višestruko više, iako je meč pod organizacijom Plantovog promotora Ala Haymona.

Canela (56-1-2, 38 KO) se trenutno smatra svjetskim pound-for-pound broj 1 boksačem, što bi ujedinjenjem titula svakako potvrdio. 29-godišnji Plant (21-0, 12 KO) nije niti blizu poznat poput njega i do svoje svjetske titule došao je van svjetla najjačih reflektora. No, ovim putem uskočit će točno ispod njih i pokušati iskoristiti svoju priliku.

Linker
26. travanj 2024 06:40