K1 i Boks

Pacquiaou je poraz teško pao: ‘Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno‘

Manny Pacquiao
 Ethan Miller/Getty Images/AFP
Jesmo li jednog od najvećih boksača u povijesti gledali po posljednji put?

Iako je nakon meča protiv Yordenisa Ugasa izgledao zadovoljan svojom izvedbom, naravno da Manny Pacquiao nije mogao biti sretan s porazom u meču gdje je vjerojatno po posljednji put imao priliku doći do neke elitne svjetske titule. Nakon dvije godine izvan ringa, jednostavno nije uspio odgovoriti na ono što je ponudio sedam godina mlađi i vidljivo spremniji Kubanac.

Poput pravog šampiona, Manny se nakon meča pojavio na službenoj konferenciji za medije gdje je pokušao objasniti svoj poraz. Zapravo nije imao puno toga za reći, sve što se dogodilo lako je vidio svatko tko je meč popratio.

"Dao sam sve od sebe, pružio sam najbolje što sam mogao, no moje najbolje nije bilo dovoljno. Nemam isprike. Želio sam se za WBA titulu boriti u ringu, ali danas je ime svjetskog prvaka Ugas. Dao sam puno toga boksu i boks je puno toga dao meni. Razmišljam o svojoj budućnosti u boksu. Ali sada čestitam Ugasu", rekao je veliki, a opet tako ponizni Filipinac.

Najbolji komentar meča bio je taj da je Manny ovog puta izgledao kao netko kome su 42 godine. I uistinu, nije bilo njegove brzine po kojoj je poznat i na račun koje je izgradio svoj stil boksa. Upravo zbog toga je pitanje ima li smisla nastavljati profesionalnu karijeru koja traje već 26 godina. Nakon tako nečega nije lako napustiti sport u kojem si cijeli život. Odluku o tome hoće li još boksati može zapravo donijeti jedino on sam.

"Možda u budućnosti više nećete vidjeti Mannyja Pacquiaoa gdje se bori u ringu. Nisam siguran. Koliko dekada sam već tu i sretan sam zbog svega što sam napravio u boksu", prokomentirao je

Ovo je bio Mannyjev 72. profesionalni meč u karijeri, tijekom koje je osvajao titulu svjetskog prvaka u čak osam različitih kategorija. Već je jednom bio blizu umirovljenja, no ipak je nastavio te došao do još jedne titule, ujedno postavši boksač koji je nastupio u čak četiri različite dekade. Nažalost po njega, nije uspio postati i onaj koji je u četiri dekade pobjeđivao.

Teško je nabrojati sve što je Manny napravio u karijeri i jasno je kako neke sportske potrebe, ali sigurni niti financijski, za nastaviti karijeru nema. Na svojim Filipinima može bez problema postati predsjednik države, samo mu se potrebno kandidirati. Uostalom, tamo može uistinu sve pa je tako bio glazbena zvijezda i profesionalni košarkaš u prvoj ligi. Unutar idućih tjedana trebali bismo saznati koja je njegova odluka.

Linker
18. travanj 2024 18:51