K1 i Boks

‘Meksičko čudovište‘ je nezaustavljivo! David Benavidez uraganski je prošao kroz Davida Lemieuxa

David Benavidez

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
25-godišnji Benavidez upisao je 26. uzastopnu pobjedu

Iako je Alen Babić ukrao svu pažnju boksačkih fanova na ovim prostorima, sinoć u Glendaleu održan je veliki boksački meč za WBC-ovog privremenog prvaka u super-srednjoj kategoriji.

Privremeni prvak okrunjen je jer Saul ''Canelo'' Alvarez odrađuje nastupe u višim kategorijama, odnosno Meksikanac se borio protiv Dmitryja Bivola i nije bio u mogućnosti braniti pojas.

David Benavidez (26-0, 23 KO) kao prvorangirani izazivač, uparen je s imenjakom Davidom Lemieuxom (43-5, 36 KO), ujedno drugorangiranim WBC-ovim izazivačem.

25-godišnji Benavidez nastavio je svoj fantastični niz i djeluje uistinu nezaustavljivo. Manje od tri pune runde, ''Mexican Monster (Meksičko čudovište)'' trebalo je da dođe do pobjede.

Najavljivao je Benavidez kako planira kući otići s pojasom, a do pojasa je planirao doći nokautom. Sve što je isplanirao, to je i ostvario.

Prošao je Benavidez kroz Lemieuxa, a kulminacija je započela još u drugoj rundi. Američki boksač meksičkih korijena je poslao Lemieuxa prvi put na pod, a zatim je samo dodatno pojačao pritisak, sve do prekida sredinom treće runde.

Napravio je Benavidez svom protivniku niz problema i krajem prve runde. Serijom udaraca Benavidez je tražio brzi prekid, ali nije uspio završiti Kanađanina. Aperkat u drugoj rundi bio je udarac kojim je Benavidez uzdrmao Lemieuxa, a nakon meča objasnio je kako se tome i nadao.

''Znao sam da će biti otvoren za primanje tog udarca. Konstantno sam vršio pritisak i bio sam iznenađen što borba nije prekinuta već u prvoj rundi. Trebalo je makar doći do brojanja.'', istaknuo je ''Mexican Monster''.

74 udarca pogodio je Benavidez u ovom meču, naspram samo 26 Lemieuxovih. Dokazao je ovaj 25-godišnjak kako je spreman za najveće izazove, ali njegov promotor Sampson Lewkowicz ne želi previše pričati o Canelu.

''Znamo da se Canelo ne želi boriti protiv njega, stoga molim vas da prestanemo pričati o njemu.'', rekao je Lewkowicz nakon meča, a Benavidez je poručio.

''Samo čekam da neko od svih tih tipova potpiše ugovor. Te kujice znaju što ih čeka.''

Blistava budućnost je pred ovim sjajnim boksačem.

Linker
26. travanj 2024 04:51