Regija

(VIDEO) Rat od prve do posljednje sekunde! Pogledajte najbolje trenutke ‘Savageove‘ sinoćnje pobjede

Adam Balski vs. Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Alen Babić i Adam Balski oduševili su boksačke fanove sinoćnjom izvedbom

Nevjerojatnu pažnju privukli su Alen Babić i Adam Balski borbom koju su sinoć odradili u londonskoj O2 Areni. Bilo je to deset rundi apsolutnog ''brawla'', a niti jedan boksač nije niti razmišljao o predaji.

Dok je ''Savage'' većinu meča kontrolirao svojim sjajnim pritiskom, Poljak je najbolje trenutke imao u dva navrata gdje je Babića ozbiljno uzdrmao. To se posebno očitovalo krajem devete runde kad je Poljak na samom kraju runde (a možda i nakon zvona za kraj runde) silovito pogodio desnim krošeom.

Babić je teturao do svog kuta i čekala ga je teška deseta runda. Unatoč činjenici da je bio uzdrman, ''Savage'' je nastavio s pritiskom i u desetoj rundi te je došao do pobjede protiv nevjerojatno tvrdog Poljaka.

Hrvatski boksač pobijedio je jednoglasnom odlukom, a pobjedu je okrunio WBC (Silver) pojasom u ''bridger'' kategoriji. Bila je to 11. profesionalna pobjeda za Alena Babića, a kasnije ove godine mogao bi se boriti i za titulu svjetskog prvaka u toj kategoriji.

Što se Balskog tiče, on je doživio drugi poraz u svom 18. profesionalnom meču. Unatoč porazu, Balski se ovom borbom stavio pod povečalo boksačke javnosti. Britanski, ali i mnogi drugi boksački fanovi, rado će ponovno gledati Poljaka na djelu.

Čime su to Babić i Balski privukli publiku i zašto će se o ovom meču dugo pričati, pogledajte u sažecima meča koji se nalaze pri dnu teksta. Uživajte!

Linker
15. svibanj 2024 20:49