K1 i Boks

Menadžer sjajnog Kubanca bacio rukavicu: ‘On već sad može savladati Tysona Furyja‘

Frank Sanchez

 Frank Micelotta/Fox Sports/Pictu/Shutterstock Editorial/Profimedia
Frank Sanchez nova je kubanska teškaška senzacija na putu prema vrhu

Polako i sigurno protekle četiri godine gradio je Frank Sanchez (19-0, 13 KO) svoj put prema relevantnim pozicijama na teškaškim profesionalnim boksačkim ljestvicama. Odmah krenuvši s nastupima po američkim ringovima, od rujna 2017. do kolovoza 2019. godine naslagao je 13 pobjeda. Netom nakon toga osvojio je sjevernoameričku WBC titulu, a onda ju je tri puta obranio. Do listopada ove godine došao je do 18-0, no nije bio testiran na pravi način sve dok mu na uvodnom programu trećeg meča Furyja i Wildera nije ugovoren meč protiv Efea Ajagbe. Ajagba je već nekoliko godina promoviran kao jedan od najvećih talenata na svijetu i u meč dvojice neporaženih ušao je kao favorit.

Ipak, Sanchez je odradio sjajan meč te je nadboksao Nigerijca, nanijevši mu prvi poraz u karijeri i automatski preuzevši njegov hype. 29-godišnji Kubanac postao je boksač o kojem se govori i netko tko kreće tražiti veće mečeve. Ušao je na neke ljestvice, dok je prema BoxRecu postao 16. teškaš svijeta. Već je dogovorio idući meč. Prvog dana iduće godine nastupit će na priredbi koju predvode Charles Martin i Luis Ortiz, a suprotstavit će mu se Carlos Negron, dokazani boksač više srednje klase i novi dobar ispit za Sancheza. No, njegov menadžer Mike Borao smatra kako je Sanchez spreman za puno više.

"Frank Sanchez je danas jedan od najaktivnijih boksača visoke klase. Bio je sunaslovna borba Furyju i Wilderu, nastupao je na Canelovim programima i sad je ponovno sunaslovna borba na velikom programu. Njegov uspon je vrhunski, a osim toga je on nepobitno veliki talent", rekao je Borao u razgovoru za Sky Sports, dodavši nešto o kvaliteti, ali i ambicijama:

"Mislim da Frank već danas može savladati Tysona Furyja. Tyson nije lud, tako da sumnjam da ćete vidjeti Furyjevu dobrovoljnu obranu titule protiv njega. Frank će morati nastaviti graditi svoj put pobjedama nad boksačima poput Efea Ajagbe i tako izboriti status obaveznog izazivača. Dočekat će svoj red, a gledajući koliko je trenutno aktivan bi to moglo vrlo brzo doći. A kad Frank dobije priliku boriti se za pojas, onda će tog dana i postavi svjetski prvak."

Moramo priznati da se promotor malo zaletio nakon samo jedne velike pobjede njegovog boksača, no isto tako ovo možemo navesti kao primjer toga kako se za svog boksača potrebno boriti. Javno pokazivati vjeru u njega je zapravo sjajna stvar pa čak i ako ste svjesni da možda uvijek ne govorite sve realno. Ali, to je boksački biznis u kojem je potrebno znati plivati. Frankov menadžer za sada je sve po pitanju karijere svog boksača odradio jako dobro.

Linker
14. travanj 2024 22:54