K1 i Boks

Menadžer Vasilija Lomačenka jasno daje do znanja koji je idući korak za njegovog pulena: ‘Želimo revanš s Haneyem, ali on to neće!‘

Devin Haney (lijevo) i Vasilij Lomachenko (desno)

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
Ono što bi mogao biti potencijalni problem jest i nedavno uhićenje Haneya

Egis Klimas, menadžer prvaka tri divizije Vasilija Lomačenka, drži realističan stav o ideji revanša s Devinom Haneyem. U nedavnom intervjuu, Klimas je rekao da radi na tome da svom klijentu pruži još jednu priliku protiv Haneya, koji je uspješno obranio svoja četiri pojasa od 135 "pounda" nad Lomachenkom jednoglasnom odlukom sudaca. Ipak, Klimas je dodao da je malo vjerojatno da će dobiti ono što žele.

Činilo se da je boksački svijet podijeljen kada su sudačke kartice sva tri suca presudile u korist Haneya (30-0, 15 KO), a mnogi su smatrali da je Lomačenko (17-3, 11 KO) zaslužio pobjedu. U svakom slučaju, Haney je nagovijestio da želi napustiti laku kategoriju čim se ugovori sljedeća borba. Njegovo se ime spominjalo u vezi s nositeljima naslova na 140 "pounda", uključujući Teofima Lopeza (WBO) i Regisa Prograisa (WBC).

“Želimo li dobiti revanš? Naravno! Hoćemo li ga dobiti? Najvjerojatnije ne. Jer Haney već zna protiv koga se borio. Je li Vasilij pobijedio u toj borbi? Da, 100 posto, ali nažalost, suci vide drugačiju borbu od onoga što smo mi vidjeli. Svi znaju tko je pobijedio u toj borbi, svi znaju da je Lomačenko pobijedio u toj borbi. Hoće li mu Haney dati revanš? Ne vjerujem."

Nedavno smo pisali o tome bi li Shakur Stevenson, osvajač naslova u dvije kategorije koji je debitirao u lakoj kategoriji ranije ove godine, bio interesantan za Lomačenka. Stevenson (20-0, 10 KO) je nedavno kontaktirao Lomačenka na društvenim mrežama o borbi, ali Ukrajinac je to odbio inzistirajući na tome da mu je prioritet revanš s Haneyem. Ono što bi mogao biti potencijalni problem jest i nedavno uhićenje Haneya, koji je u autu imao poluautomatsko oružje, odnosno pištolj za koji nije imao dozvolu. Pušten je uz jamčevinu od 35.000 dolara, a saslušanje će se održati naredni mjesec te je nepoznato hoće li to utjecati na rasplet događaja.

Linker
24. travanj 2024 07:41