K1 i Boks

Michael Bisping pohvalio Jakea Paula: ‘Ne možete ga mrziti zbog onog što radi, morate ga poštovati‘

Michael Bisping
 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Čini se kako umirovljeni engleski MMA borac nije u klubu mnogobrojnih koji ne simpatiziraju Paula

Još od siječnja 2020. i boksačkog debija, Jake Paul privlači kritike i mržnju mnogobrojnih profesionalnih boraca koji smatraju da se youtuber ismijava s boksom te da ne zaslužuje svu tu pažnju. Međutim, bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Michael Bisping u razgovoru s Damonom Martinom (MMA Fighting) izjavio je kako Jake Paul zaslužuje više poštovanja nego što trenutno uživa.

''Jake Paul je tip koji je bio Disney zvijezda, a onda je prešao u boks. Ima masivnu bazu pratitelja. Puno je onih koji ga odma otpisuju i sumnjaju u njega, no mislim da polako suzbija tu mržnju te ga sve više ljudi prihvaća. Borci u borilačkim sportovima obično imaju teško djetinjstvo. Radilo se o nasilnoj obitelji ili dolasku iz siromaštva, gotovo uvijek se radilo o nekakvoj patnji u djetinjstvu. Ovo je sve što imamo, naše borilačke vještine koje smo izgrađivali raznim tučnjavama na ulici. Zatim shvatimo da se znamo boriti i onda pretvorimo to u zanimaciju od koje ćemo živiti te se nadamo da ćemo preokrenuti stvari u našim životima. Naravno, to ne mora uvijek biti slučaj. Teško djetinjstvo i patnja u prošlosti nije preduvjet u borilačkim sportovima. Ne možete mrziti Jakea Paula zbog onoga što radi. Ako ništa, morate ga poštovati još više.'', rekao je Bisping.

Često se Jakeu Paulu zamjera kako se bori protiv tipova koji nemaju apsolutno nikakvog boksačkog iskustva te da bira protivnike koje će sigurno pobijediti. Međutim, radi se o taktici kojom se služe i mnogi profesionalni boksači. Jedan od dobrih primjera je i Canelo Alvarez, trenutno po mnogima najbolji boksač na svijetu. Meksikanac se tek u trinaestoj borbi karijere susreo s protivnikom koji je imao pozitivan omjer pobjeda i poraza. Naravno, njegovi protivnici imali su boksačkog iskustva daleko više nego britanski youtuber AnEsonGib ili bivši NBA košarkaš Nate Robinson, a upravo s njima se Jake Paul borio u prva dva nastupa. Michael Bisping smatra kako Jake Paul ipak ide težim putem nego mnogi boksači.

''Ako pogledate što Jake Paul radi u usporedbi s puno boksača, rekao bih kako se bori s težom konkurencijom. Prvi je bio KSI (AnEsonGib je bio prvi, op.a.) ili netko drugi, a zatim se borio protiv košarkaša. Međutim, nakon toga se borio protiv Bena Askrena. Rekao sam kako sam znao da je to savršen 'matchup' za Paula. Iako Jake Paul ponekad ostavlja dojam idiota, on je poprilčno pametan jer to je bilo perfektno uparivanje za njega. Radi se o genijalnom matchmakingu. Mislim da ću se malo potapšati po ramenu kada kažem da sam vjerojatno jedini iz MMA zajednice koji je vjerovao kako će Jake Paul pobijediti u toj borbi.'', dodao je ''The Count'' koji očito vidi nekakav smisao u svemu onome što Jake Paul radi sa svojom boksačkom karijerom.

Linker
16. travanj 2024 19:23